Únorový bylinkář: Myslete na své ledviny
Celík zlatobýl. FOTO: pixabay.com

Únorový bylinkář: Myslete na své ledviny

5. 2. 2020

Ledviny jsou nejohroženějším orgánem tohoto měsíce. Souvisí s činností močového měchýře, takže je nutno podpořit oba tyto orgány. Podle čínské medicíny ledviny ovlivňují kosti a klouby. Jedná se například o bolesti kolen, ale i různé ekzémy. Říká se: „Neznáš-li příčinu, pamatuj na ledviny!“

bylinky
Hodnocení:
(4.7 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Vl
Moc dobře vím, jaký to je, když tě furt trápí problémy s močákem. Zkoušela jsem za ty roky různý bylinky a způsoby, jak si ulevit, ale ne vždycky to zabralo na dlouho. Zlatobýl a přeslička jsou dost dobré bylinky, co podporujou zdravý močový cesty, a používaj se v tradičních receptech. Hodně jsem experimentovala a zjistila, že na mě nejlíp funguje kombinace více bylinek. Beru to v přípravku Urigo, kde jsou kromě přesličky a zlatobýlu i další bylinky, a účinky jsou fakt ještě lepší. Určitě tam hodně dělá ta klikva. Od tý doby, co ho beru, mám problémy uplně pryč.
Oldřiška Šolcová
Které bylinky se vám nejvíc osvědčily na zdravé močové cesty? Co ta přeslička a zlatobýl? Chci vyzkoušet něco nového protože doteď toho na mě moc nefungovalo.
Soňa Prachfeldová
To je informací, bylinky mám ráda, ty osvědčené a známé pestuji na zahrádce, ostatní odborné směsi raději kupují v lékárně.
Elena Valeriánová
Nemám ve zvyku řídit se laickými radami neznámých lidí. Nevím, jak autor článku k popsaným informacím přišel, jestli je někde vyčetl a opsal, zřejmě to ale nebudou osobně vyzkoušené návody. Podívala jsem se na profil autora, zda tam nebudou o něm nějaké informace a ... nic.
Věra Halátová
Pokud vím, ta přeslička by se měla vnitřně užívat jen pod dozorem lékaře. Bylinky jsou podpůrné při léčení čehokoliv. Když budete potřebovat dialýzu, asi vám bylinky moc nepomohou. A pak, jak laik pozná, že má "něco" s ledvinami?
Jitka Hašková
Tuhle bylinku znám, netušila jsem, že je to léčivka. Planě roste i ve městě. Mám ji ráda ve vysoké váze.
Margita Melegova
Unor je pro mne ledvinovy mesic, piju caje pravidelne uz leta podle receptu patera Ferdy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%