FOTO: autorka
Toulky Francií (I.)
17. 2. 2020Z Francie jsem toužila vidět co nejvíce. Nejen města a městečka, např. u nás proslulé Saint Tropez, kde se točili oblíbení „Četníci“, ale i rozmanité přírodní krásy Provence a Azurového pobřeží. Francie je rozsáhlá země, a tak jsme tam museli několikrát, abychom ji lépe poznali a nějaký ten kus z ní viděli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Novotná
2.4.2020 15:51
Ten, kdo byl jednou v Provence, ten by se tam vracel pořád. Byla jsem tam 4x, a letos jsem chtěla jen tak nasát atmosféru, ale bohužel. Mohu nasávat akorát doma. Giens má i druhou krásnou pláž, písečnou a hned u campu. Tam jsem byla já. A ve městečku jsme byli jen na trhu a na procházce. Je to kouzelné, ale jak tady píše pan Zelenka, jsou si velmi podobná po celém pobřeží. A pokud má někdo zájem o zážitky a životě české malířky a spisovatelky v Provence doporučuji knížku Lenky Civade "Provence jako sen".
Marie Magdalena Klosová
27.2.2020 20:26
Taky mám bohaté vzpomínky. Vy máte jiné zkušenosti. Pěkně a zábavně pobyt líčíte. "Moji Francii", máte-li chuť ,na jdete pod jménem Marie Magdaléna Klosová. Už jsem tu dlouho ničím nepřispěla. Přeji další pěkné objevné cesty.mm
Soňa Prachfeldová
19.2.2020 07:41
To musela být krásná dovolená, moc se mi cestopisné povídání s fotkami líbí. Prima Jani.
Jan Zelenka
18.2.2020 19:43
Pěkná cesta i fotky. Francii, jakou jedinou ze Středomoří neznám. je ale zajímavé, že od Španělska, přes Francii, Itálii, Chorvatsko i Řecko, je architektura a atmosféra pobřežních měst a městeček velmi podobná.
Alena Vávrová
18.2.2020 12:54
Francii mám také ráda a na několika místech jsem též byla, dík za připomenutí.
Naděžda Špásová
17.2.2020 17:38
V Jižní Francii jsem byla dvakrát. A mám na to krásné vzpomínky. Do Nice bych se z fleku přestěhovala. Některá místa, která uvádíte, jsem taky navštívila, vč. Vaduzu. :-)
Dana Puchalská
17.2.2020 15:26
Muselo to tam být krásné. A že fotky jsou přefocené mobilem nevadí, jsou moc hezké. Děkuji za hezký výlet.
Zuzana Pivcová
17.2.2020 13:24
Velmi hezké putování, líbí se mi také ty informace spojené s někdejšími významnými osobnostmi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA