Ilustrační foto :pixabay. com
Veselé Velikonoce
4. 3. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
5.3.2020 09:47
Také se řídím podle kalendáře a jak vidno, kvůli chybě se Svět nepřestal otáčet. Chybovat je přece lidské, chybujeme čím dál víc, chybování se učíme stále více odpouštět, „Eppur si muove!“. Důležité je ☼ v ♥ s :-)
Soňa Prachfeldová
5.3.2020 07:49
Také se řídím podle kalendáře, nebyl to konec světa, důležité je, že každoročně tyto krásné jarní svátky přijdou opět.
Zuzana Pivcová
4.3.2020 16:53
Já to nikdy dopředu nevím, protože podle kalendáře je mi to úplně jedno, kdy jsou velikonoce. Pro mě je podstatný jejich smysl. A ten se, alespoň v mém pojetí, nemění. Ale s chrámem v Paříži je to zajímavé.
Jana Šenbergerová
4.3.2020 16:21
Zajímavý postřeh. Jen na náhody jaksi nevěřím. Že by všichni měli zatmění mozku?
Jitka Caklová
4.3.2020 16:18
Chyba sem, chyba tam, kdo by protestoval, komu jde dnes o tradice a jejich pravost, "přece nežijeme ve středověku". 4 dny volna na konci dubna jsou, vzhledem k možnému teplejšímu počasí, určitě příjemnější. První jarní den byl 20. března 2019 a ve čtvrtek 21. března byl astronomický úplněk, tedy 24. března v neděli po prvním jarním úplňku, jsme měli doma Velikonoce . Na tomto portálu sice byla diskuze v rubrice Hobby, ale chybný termín Velikonoc nám vševědoucí pan Google zastřel nic neříkajícími "Velikonočními paradoxiemi". "Protestovala" jsem u článku, vcelku k ničemu, ale nijak mi to nevadí :-) https://www.i60.cz/clanek/diskuze/22305/moje-postrehy-o-podobnostech-a-odlisnostech-bratrskych-narodu-1-velikonoce "Jitka Caklová 25.3.2019 14:38
Mého otce láska k hudbě velice záhy dovedla k varhanám, stal se varhaníkem a coby mladý jinoch měl přezdívku Ježíšek. Maminka krásně zpívala a tak se stalo, že se jejich cesty v kostele spojily. Z toho také vyplynulo, že jako rodina jsme žili podle liturgického kalendáře a Vánoce i Velikonoce pro nás byly a pro mě navždy zůstanou posvátné. "Velikonoční paradoxie" jsme na chatu Hobby diskutovaly/i 6.3.2019 17:36 a jdou mimo mě. Pro mě ke svátkům jara, neboli k Velikonocům patří kočičky a první jarní květy a z těch týden před čarodějnicemi budou už jen odkvetlá košťata. Děkuji za přiblížení, jak probíhaly Velikonoce na Slovensku a jsem ráda že jsem z kraje, kde se nepolévalo, jinak bych asi patřila k těm, která by schytala ránu kýblem do hlavy :-) :-) Díky za hezké počtení a připomenutí Velikonoc právě v tomto čase, kdy kočičky jsou v plném květu."
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA