Foto: autorka
Jen obyčejná dvacka
6. 3. 2020Každý z nás se pravděpodobně dostal do situace, kdy při nakupování, zvlášť v hypermarketech, objevil na účtence u pokladny nějakou nesrovnalost v ceně. Já osobně jsem ještě donedávna patřila k těm "laxním", kteří účtenku zmuchlají a zahodí, případně si ji ani nevezmou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
8.3.2020 01:41
Já nedávno upozornila prodávající v kase na nádraží, že mi vrací moc - platila jsem dvoustovkou a ona mi vracela do pětistovky. Byla moc ráda.
Jana Šenbergerová
7.3.2020 09:53
Zuzka a Alena T. to napsaly i za mě. Vždycky je dobré představit si sebe na té druhé straně a pak není co řešit.
Marie Faldynová
7.3.2020 09:24
Táta byl vedoucí prodejny a tak od malička vím, že ztráty nesou zaměstnanci. Na druhou stranu mám ve zvyku než vystojím frontu u pokladny zhruba spočítat kolik budu platit.
Jinak se mi jednou v životě stalo, že jsem v pražské cukrárně chtěla vrátit prodavači o co se spletl - a vysvětlil mi, že on se neplete :-))
Soňa Prachfeldová
6.3.2020 20:38
Nedávno jsem byla v Kiku a koupila pár drobností a jeden svetrik pro mě . Zaplatila jsem kart ou a šla k autu, koukala jsem na stvrzenku a paní mi napočítala o 80 Kč méně, vrátila jsem se, předělala účet , doplatila jsem a ona mi moc děkovala. Považuji to za samozřejmé, ale asi to není až tak běžné.
Alena Tollarová
6.3.2020 19:42
Ono to není o té dvacetikoruně, kvůli které nikdo nezchudne ani nezbohatne, ale o obyčejné lidské slušnosti a dobrém pocitu. Beru to tak, že jsme lidi a každý se může splést. Důležité je to přiznat a uvést do pořádku. Rozumím Ti, taky bych se vrátila a provinile přiznala.
Mirek Hahn
6.3.2020 19:22
Mám vestavěnou podobnou dodatečnou reflexi. Platil jsem v pizzerii stravenkami a udělal jsem chybu (kdo by taky neudělal, že..., ta šedesátková, případně devadesátková soustava mi moc nejde). Dal jsem vrchnímu o stravenku méně. V noci mě to vzbudilo, normálně jsem někdy ve tři ráno měl sen a viděl jsem živě, jak počítám, platím a blbě... Co čert nechtěl, chodím tam ztěží párkrát do měsíce. Za dva týdny vrchnímu s omluvou doplácím cca osmdesát korun. Vzal je... ale myslím, že tak trochu nevěří, že si fakt pamatuju, že jsem udělal chybu. Trochu mě teď pozoruje s podezřením na recesi.....
Eva Mužíková
6.3.2020 16:53
Zuzko, napsala jsi to tak hezky, že jsem se do celého průběhu úplně vžila. Takový pocit uspokojení z dobrého činu, /i když z úplně jiného konce / mám, když třeba sama kráčející v lese dám do batůžku, nebo kapsy, jakýkoliv obal od svačiny, či bonbónů. Nedokázala bych jej odhodit a mám z toho také dobrý pocit...Účtenky vůbec nekontroluji, ale asi také začnu.
Jitka Mošovská
6.3.2020 16:31
Zuzko byla jsi velice slušná. Z mé dlouholeté praxe v supermarketech doporučuji sledovat regálovou cenu=pokladní cenu, zboží ve slevě a datum spotřeby. Vše řešit na informacích kladně. "Zákazník náš pán". A co se týče pokladních, jestliže má při uzávěrce plusy nebo mínusy je to chyba. Udělá 3krát chybu do měsíce, je upozorněna, příp. přeřazena. Požaduje-li zákazník nějaký finanční rozdíl např. 100,-200,- i více, je provedena stopka a přepočet celé kasy. Výsledek řeší vedoucí pokladen.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA