Ilustrační foto: pixabay.com
Mýty a nesmysly, které se týkají darování květin
9. 3. 2020
Nesmí se dát sudý počet květin. Starší dáma má dostat tmavé květiny. Nedávejte karafiáty, jsou symbolem komunismu. Tyto a další věty se objevují v souvislosti se situací, do které se čas od času dostane každý. Jde o darování květin.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Krejcar Stanislav
26.7.2021 19:40
Karafiát jako květina komunismu. - To mohl napsat jen po....nec, jenž o historii a rostlinách nic neví a je ve vleku laické politologiské ideologie. Karafiát a nejen ten Klatovský je krásnou a vděčnou rostlinou , pěstovaly se a prodávaly i dlouho před vznikem Sokola a "sokolských sletů " ! Pojem jako komunismus je také zavádějící, nikde na Zeměkouli nebyl uskutečněn a dotažen do fantastmagorie s níž přišel němec Engels ve svém Kapitálu. V lidové mluvě v poválečném Československu se také neříkalo příslušník veřejné bezpečnosti nebo pohotovostního pluku veřejné bezpečnosti ale prostě četník.
Květuše Pinkasová
11.3.2020 07:54
Asi budu jediná, kdo dostává často květinky luční anebo ze zahrádky. Zato velmi často a od kohokoliv. V nemocnici jsem si malé květinky dávala mezi listy. Turisté mi jednou k narozeninám na srazu nasbírali čtyřlístky! Mám je také vylisované. Taky i nevěsta, není to o penězích...
Jana Šenbergerová
10.3.2020 23:01
Mám květiny ráda. Cínie/ostálky na ilustrační fotografii by mi udělaly velkou radost. V posledních teplých létech se jim nebývale daří v zahradách, ale v květinářství jsem je nikde neviděla, i když se hodí k řezu. Mají spoustu různých podob i barev. Karafiáty, i když patří ke zprofanovaným květinám, mám také ráda, ale ty mohu mít po celý rok, proto dávám přednost sezonním květinám. Ty kupované jsou tak přešlechtěné a často podchlazené, že ve váze vydrží jen krátkou dobu. S pravidly týkajícími se květin si hlavu nelámu.
Zdenka Soukupová
10.3.2020 12:45
Když dostanu kytku, neřeším barvu, druh a počet květů ani způsob vazby. Vím, že mi dárce chtěl udělat radost, tak se raduji. Nekazím si to přemýšlením, jestli dodržel nějakou etiketu.
Soňa Prachfeldová
10.3.2020 07:00
Mám radost z každé kytičky , kterou dostanu, ať v květináči, či jedné růže. Na zahradě se mi kdysi podařilo vypěstovat klatovské karafiáty, byly nádherné.
Zdenka Jírová
10.3.2020 00:14
Nemám ráda okázalé kytice pevně svázané a moc vyumělkovanou vazbu. Raději méně , ale jemných květin s něčím zeleným.
Anna Potůčková
9.3.2020 17:50
Potěší mně každá květina a je jedno jaká je. Určitě je darovaná z lásky či úcty!
Olga Škopánová
9.3.2020 15:39
A proč muži volí na oblečení tmavší barvy a ženy světlejší a proč je na svatbě nevěsta v bílém a na pohřeb chodí lidé v černé? Jsou zkrátka zažité konvence se kterými nemá cenu polemizovat.
Marie Novotná
9.3.2020 14:15
Pověra je hůl a kdo.. .... .. Sudý počet na hrob a nikdy bych nehodila růži do hrobu při pohřbu. Dodržuji starý zvyk. Kytky se mi líbí jakékoliv. Neřeším jestli řezané nebo v květináči. Kdo mne zná už ví jaké a když je dárek poprvé, přečtu si květomluvu o darované kytičce. Jen tak, pro legraci.
Dana Puchalská
9.3.2020 12:36
Kromě lilií ať bílých nebo růžových, uvítám každou květinu, kterou od někoho dostanu. Kdo mně zná, ten ví že i kytka v květináči mi udělá radost. A včera mi dala nějaká slečna v Lidlu 3 žluté růže. Asi ví, že tam chodíme často.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA