Ilustrační foto: ingimage.com
Život na dva metry neznamená konec světa
17. 3. 2020Život na dva metry – tak vypadá realita současnosti. Je to bezpečná vzdálenost, při které by se člověk už neměl koronavirem přímo nakazit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
5.4.2020 16:18
Lidé jsou zvyklí žít "na dotek". Ať už s cizími v metru nebo s vlastními v ložnici. Ona taky osamělost zabíjí a nesmíme ji dopustit ani u sebe, ani u sousedů. Takhle jsem si vzal "ke kontrole" jednoho člověka, který si život možná i sám zpackal tím, že se odstřihl(a) od pžíbuzenstva. Kde si ho teď ve stáří nabere? Ale zas to je náročné tím, že si chce přivlastnit příliš mnoho mého času a to se mi nechce dávat... :-(
Soňa Prachfeldová
19.3.2020 23:31
Té mobil *****. Dobrý článek. Žijeme každý den, a těšme se z nového rána. Podívejme se na události jakoby z druhého břehu a uvidíme, že vše negativní skončí a lepší opět začne.
Danka Rotyková
18.3.2020 10:12
Pěkný článek. Díky. Současný způsob života není ještě jeho konec. Mějte se ve svých domovech pěkně a zkuste být víc v klidu. Jsem moc ráda, že si s Vámi mohu o životě popovídat. Večer mi pak volá moje starší sestra a já mám alespoň z našeho webu dost podnětů. Mějte se.
Anna Potůčková
18.3.2020 08:52
Hezký článek, dobře ale bude, až se vše vrátí do zaběhnutých kolejí. Panice nepropadám, je nás plný dům, takže na nudu není čas, ale přece jen si ráda občas někam vyjdu, zajedu a to ted není možné
Jana Šenbergerová
18.3.2020 08:41
Pěkně jste to napsal. Hodnotím i přiložený návod. U mě máte nejmíň 5*. Materiál připraven, za chvíli mi začíná směna. Dnes se bude hodit všechno, co jsem dlouho nebyla schopná v rámci úklidu vyhodit. A nezapomínejme, že všechno "zlé" může být k něčemu dobré.
Jiri Rada
17.3.2020 17:24
Vseho moc skodi. Ano, koronavirus je obrovsky problem. Ale to uz vsichni vime. Dalsi a dalsi clanky s radami i radobyradami jsou jen dalsimi hrebicky s destrukcnimi ucinky. Portal i60 prestavam docasne navstevovat. Jen doufam, ze to docasne nebude trvat zase vice nez dvacet let.
Věra Ježková
17.3.2020 16:18
Děkuji za článek. Já a mí nejbližší máme teď život na několik kilometrů. Ale je to život. Věřím, že po čase se vrátí opět k tomu dřívějšímu, na méně než dva metry.
Marie Ženatová
17.3.2020 13:28
Jak jste správně napsal pro mnoho lidí v mém věku neznamená současná situace žádnou změnu - na zahrádce při práci a povídání se sousedy tuto vzdálenost máme už dávno. Ale velmi děkuji za podrobný návod na ušití roušky, už jsem si nachystala potřebný materiál - mám toho vhodného ve skříni dost - bude to hlavně nepotřebné povlečení a ubrusy. Šít budu co nejdříve hlavně pro sebe, svoji velikou rodinu, mnohé sousedy a všechny další potřebné v okolí pochopitelně zdarma. A myslím si, že nás starších, které sice nejsme vyučené švadlenkami, ale které jsme se samy naučili všechno šít na sebe, děti i další členy rodiny, taková jednoduchá věc pro nás nebude tak velikým problémem. A jen doplňuji, že jako šnůrky budu využívat i různé vhodné věci ze starších šatů nebo halenek nebo i různé gumičky na upevnění roušek. Takže ještě jednou veliké díky za podrobný návod, snad se nám všem bude dařit a budeme dělat v dnešních dnech velmi užitečnou a potřebnou věc, kterou můžeme učit i svoje vnoučátka. Neboť šití je velmi jednoduchá a praktická činnost. Já mám na šití už asi 50 let starý šicí stroj bez elektrického pohonu, ale s kterým jsem velmi spokojená i když u něho musím i šlapat.
Zuzana Pivcová
17.3.2020 12:24
Petře, já mám ve svém obydlí pár čtverečních metrů a ani nemusím s nikým dodržovat předepsanou vzdálenost. Má to své výhody i nevýhody, to každý ví. Ale panice nepropadám. Vždyť mám v tuhle chvíli vlastně vše nezbytné k životu a ještě i nadstandard. K tomu patří i náš portál i60. Tak hodně optimismu všem a držme pohromadě. Alespoň v touze po životě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA