Foto: autorka
O xenofobii s úsměvem VI: Češi
19. 3. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
20.3.2020 23:53
Nejlevnější koníček Čechů je naštvanost! To mi připomnělo výrok mé kamarádky cizinky, která na českých spolupracovnících pozorovala, že si stěžují alespoň na počasí a na jídlo ze závodní kuchyně, když už jinak nic hrozného neprožívají...Pochází ze země, kde je mnoho problémů, ale lidé se snaží si s nimi poradit.
Danka Rotyková
20.3.2020 18:26
Úplný popis všech možných slabin našeho charakteru. Až mrazí. Ve skutečnosti se naštěstí potkáváme s jedním špatným a několika dobrými charaktery ve skupině. Ještě že si člověk nakonec počte o těch, na které můžeme být pyšní. Našlo by se jich samozřejmě víc, nejen vědců, ale i sportovců, herců, zpěváků, architektů, lékařů, učitelů ....
Soňa Prachfeldová
19.3.2020 23:40
Ach jo, jaké má mít člověk sebevědomí, když si tohle přečte. Poukazuje se pouze na necnosti, ale není tomu tak. S tím ř jsem se nasmála. Mladá generace nás vylepší zcela jistě.
Libor Farský
19.3.2020 21:55
Máme, Věrko, podobné nápady. Já jsem si také všechny tyto knížky o xenofobii různých národů koupil. :-)
Věra Ježková
19.3.2020 16:18
Děkuji vám. Jsme převážně ve shodě. Naďo, to je síla. Takové zavřít a zahodit klíč. Já tuto knížku hodnotím jako nejhorší ze všech, které jsem četla. Možná proto, že je o nás, nevím. Příště budou Francouzi.
Naděžda Špásová
19.3.2020 15:35
Já mám pocit, že Švejk, nebo někdo jemu podobný existoval. Ale to je jedno. Je pravda, že Češi vymyslí k obejití zákonů, zákazů a podobných úředních zhůvěřilostí , vždycky nějakou klíčku k obejití. Naším národním sportem je závist, závidíme sousedovi i nos mezi očima. A hrdost? Tak ta k našemu národu nějak nepasuje. Tak to prostě je. A už jsem to tu psala, občas se za nás stydím. Naposledy, když říkali, že v Brně chodí podvodníci s kasičkama a vybírají na nemocné s koronavirem. To je hyenismus!!! :-( Jinak se mi, Věrko, líbí, jak jsi to napsala. :-)
Jan Zelenka
19.3.2020 13:45
Naprostý souhlas se Zuzkou a paní Kosťunovou. Těch příkladů, kdy se Češi projevili něčím pozitivním ve světě, by se dalo najít víc.
Zuzana Pivcová
19.3.2020 13:36
Přesně tak, a pevně doufám, že se jim to v rozhodující době přičte (tam nahoře) k dobru.
Zuzana Pivcová
19.3.2020 13:30
Ten závěr, co vlastně dali Češi světu, je až sprostý (ne Tvou vinou, Věrko). Co Otto Vichterle a jeho kontaktní čočky, k nimž mu patent sebrali Američané, co Bohdan Pomahač a jeho neskutečné transplantace poškozených obličejů a konečně co lék Remdesivir, u jehož vývoje stojí v čele náš vědec Tomáš Cihlář. A otázka přizpůsobení se namísto hrdinství? Ono i v jiných státech bylo žalostně málo skutečných hrdinů, a ještě je otázka, z jakého zorného úhlu a v jaké době se na to hrdinství hledí. Třeba Francie, tam se v červnu 1940 už všechno zabalilo a podepsala kapitulace, a hloupí Češi se se svými jednotkami pořád ještě za ně bili na Seině a Loiře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA