Ilustrace: pixabay.com
Císařovy nanové šaty
25. 3. 2020Čas od času se objeví rozbor nějaké známé pohádky, že by se měla chápat jinak nebo že to bylo vlastně jinak. Po pečlivém víceletém studiu na Karlově univerzitě jsem zjistil, že i známá pohádka Hanse Christina Andersena z roku 1837 je pěkně pomotaná. Je nejvyšší čas to napravit a obecenstvu vysvětlit, jak to bylo doopravdy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eliška Murasová
26.3.2020 12:17
Oldřichu, tak bylo vždycky. Které to vidění je správné? Vidím já dobře? Vidím, co vidím, nebo je to úplně jinak?
Zuzana Pivcová
26.3.2020 08:19
Já myslím, že každý vidí, co vidět chce, a není třeba, aby viděl, co vidí ostatní, tím spíš pod nátlakem nebo ze strachu. A doufám, že v dnešní době už se za odlišné vidění nezavírá a čím dál více se lidem skutečně otvírají oči i dovnitř, ne jen ven.
Soňa Prachfeldová
26.3.2020 07:13
Co vše člověk neumí vytvořit z naší hojné zásoby slov. Hotové pohádkové žonglérství Oldřichu.
Marie Faldynová
25.3.2020 22:10
Saturnin uváděl příběhy na pravou míru - ale s pohádkou to nezkoušel...Pobavila jsem se.
Jana Šenbergerová
25.3.2020 20:09
Myslím, že jsem pochopila, ale jistá si tím nejsem. Přesto obdivuji vaše "básnické střevo". Pobavil jste mě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA