Foto: archiv autorky
Gruntování aneb Jak nevím, za co jsem dostala
28. 3. 2020Hodně mých vzpomínek z dětství je spojeno s babičkou z máminy strany, které jsme všichni říkávali bábinka. Máma musela brzy po mém narození do práce, a tak mě bábinka dostala na starost. A bylo mně s ní i s dědou vždycky moc dobře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
28.3.2020 16:37
Moc děkuji za odezvu k článku. Na fotce jsme opravdu ve Stromovce, chodívali jsme tam často jak s rodiči, tak s babičkou a dědou. Mám to tam moc ráda.
Věra Ježková
28.3.2020 09:31
Martino, moc hezká vzpomínka. Piš, umíš. Bábinku bych poznala. Jak víš, první vzpomínku na tebe mám od Balatonu, když ti bylo asi šest a mně o čtyři roky víc. :-)
Zuzana Pivcová
28.3.2020 09:08
Je zvláštní, že řada lidí vyrůstala alespoň částečně u babiček. My jsme tu naši jednu zbývající už jen navštěvovaly. Přece jen jsme měly věkově dost staré rodiče a tím pádem i prarodiče. Ty z tatínkovy strany jsem ani nepoznala. Hádám, kde to jste? Ve Stromovce? V Riegráku?
Soňa Prachfeldová
28.3.2020 07:30
Jo naše babičky, ty uměly zázraky z toho mála , co tehdy bylo. Také jsem nedostala nikdy od babičky, spíš mě litovala, když mě mamka kárala, to mě brala pod svoje křídla.
Vladislava Dejmková
28.3.2020 07:14
Je zajímavé, co za útržky vzpomínek se člověku vynoří po mnoha letech. Mně tento článek připomněl, jak jsem jedinkrát v životě dostala facku od mého jinak velmi klidného tatínka. A to ještě neoprávněně. Chtěl potrestat moji sestru, ale ta se schovala pod válendu. A já jsem byla prostě po ruce. Pak se mi za to mnohokrát omlouval...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA