Proč Židé slaví svátek Pesach
Ilustrační foto :pixabay. com

Proč Židé slaví svátek Pesach

4. 4. 2020

V poslední době tzv. nouzového stavu jsou u nás poměrně nedostatkovým zbožím obyčejné kvasnice, a to jak čerstvé, tak i sušené. Asi se ptáte, jak právě kvasnice souvisí s naším svátkem Pesach. Na to Vám brzy odpovím. Ale nejdříve něco o svátku, který patří ke každoročním oslavám všech Židů po celém světě. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Krásné připomenutí původu velikonočních svátků! Něco jsem věděla, něco je pro mne nové. Děkuji!
František Matoušek
Děkuji za pěkné povídání i za přání k velikonocům. Rovněž i já Vám přeji hezké prožití svátků Pesach.
Dana Puchalská
Jarmilo, děkuji za krásný článek. Při čtení jsem si vzpomněla na pár příbuzných, kteří také jedli macesy, ale už mezi bohužel dlouho námi nejsou. Otec na ně rád vzpomínal. Přeji Ti krásné svátky. A věř, že příští rok se do Jeruzaléma určitě podíváš.
Zdenka Soukupová
Taky jsem spoustu věcí nevěděla. Děkuji za info. U nás se celé velikonoce smrsknou do obarvení vajíček a na koledníky, tedy kromě letoška. Škoda, že je neumíme slavit nějak slavnostněji.
Jitka Hašková
Jarmilo děkuji. Zajímavý popis židovských svátků. které jsem znala jenom málo.
Marcela Broumová
Jarmilo, díky za shrnutí, většinu znám z literatury. Dodržujete i nyní, doma?
Anna Potůčková
Článek mně zaujal, opět jsem se dověděla něco o jiných zvyklostech z jiné země. Za přání také moc děkuji a přeji krásné jarní dny, zdraví, klid a pohodu!
Zuzana Pivcová
Jarmilko, každý Tvůj článek, informující o židovských zvycích a svátcích, je pro mě zajímavý. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%