Okenní
Foto: autorka

Okenní

4. 4. 2020

Básničku jsem napsala k svátku v dubnu 1984 své kolegyni, která velmi ráda myla okna.

Přijmi má slova plná úcty

pro zálibu tvou ušlechtilou.

Takových žen, věř, nejsou tucty,

jež okna myjí s myslí čilou.

Co jiným jen zlou je povinností,

toť tobě důvod ku radosti.

Jen málokoho jeho hobby

tak jako tebe, děvče, zdobí.

Přeju ti, ať maj´ drogerie

čistidel věčné zásoby;

do oken déšť ať špínu bije

a ptáci si čistí útroby.

Ať radostí ti oči svítí,

že máš tu denně okno k mytí!

A splín a stresy ať vždy smyje

tvá okenní terapie!

Moje poezie
Hodnocení:
(4.8 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Věrko básnička s vtipem! O zcela běžné domácí práci, kterou ne všichni máme rádi!
Eliška Murasová
Pěkně humorná básnička, Věrko. Překvapuje mě, že kolik lidí rádo myje okna.
Jana Šenbergerová
Nejenže mytí onen nepatří k mým zálibám, ale stalo se pro mě i činností nebezpečnou. Po výměně oken hrozí, že opřít se víc by mohlo znamenat vypadnout i s rámem z druhého patra (máme i přízemí). Moc hezky jsi to napsala a nejen kamarádku určitě potěšila. Myslím, že už to tu jednou bylo, a teď je to v době jarního uklízení opět aktuální.
Jan Zelenka
Věrko, krásné, vtipné, pohodové! Tohle umíš perfektně.
Hana Nováková
Vtipné, pěkné, pobavila jste mě, ale okna ráda myji i já, na chalupě to je pohoda, v paneláku jsem to taky dávala ve 4. patře i jsem stála na parapetu, ale to už je nenávratně pryč. Roky jsou znát....
Marie Doušová
Pěkné,vtipné.
Irena Mertová
Věro, chci tě za kolegyni! Napíšeš mi taky nějakou? :-)
Jitka Hašková
Věro, ty jsi úžasná, to bys měla vydat.
Zuzana Pivcová
Já bych myla ráda okna v přízemí, jako třeba na chalupě v Týně. Moje zdejší 3. patro už mi příjemné není a v 10. bych si snad musela zvát úklidovou četu. Věrko, Ty jsi opravdu dobrá textařka, škoda, žes toho nevyužila už dávno. Já vtipem neoplývám. :-D
Dana Puchalská
Věrko, kdyby ještě žila jedna moje kolegyně, ta by se zaradovala. Také ráda myla okna.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?