Foto: archiv autora
Jarmark
5. 4. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
5.4.2020 14:13
Hezká vzpomínka. Já jsem se též něco naštupovala za mlada - sobě i dětem. A moje tchýně štupovala ponožky pořád dokola, takže z původní ponožky nezbylo téměř nic.
Soňa Prachfeldová
5.4.2020 14:11
Hezké vzpomínky, vybavila jsem si, jak jsem s dědou jezdila na poutě na kolech a ty atrakce a cirkusy a močáky, kejklíři a cukrovinky, nezapomenutelné.
Zdenka Soukupová
5.4.2020 14:02
Františku, Vy si tohle fakt pamatujete? Mně se zdá, že popisujete trhy tak před sto léty (bez urážky). Ale je to krásná vzpomínka. Zase něco napište.
Marie Seitlová
5.4.2020 13:21
Pěkná vzpomínka na krásné staré časy a dětství. Moc pěkně se to četlo. Hříbek ještě mám a štupovat bych asi ještě zvládla, ale nevyplatí se.
Marie Faldynová
5.4.2020 13:07
Krásný pohled dítěte! Jsem ráda, že trhy se do našich náměstí vracejí! Štupování jsem ještě nevzdala.
Zuzana Pivcová
5.4.2020 13:06
Já takovéto články mám opravdu ráda, protože neobsahují tu dnes hodně rozšířenou konfrontaci - bylo dřív lépe nebo hůře? Jen si tak připomenout, co bylo pro každodenní život běžných lidí typické, a navíc viděno z pohledu dítěte. Moc hezké, díky.
Alena Tollarová
5.4.2020 12:52
Františku, máš vyprávěcí dar, hezky se čteš. Štupovat jsme se učili ve škole při ručních pracích, knoflíky možná byly z roudnické "butonky", to býval výběr! kde je jí ale konec? Opuštěné budovy žalují. A brousek? Za korunu kousek? Hezké vzpomínání.
Naděžda Špásová
5.4.2020 10:53
Jediné, co nám nikdy nikdo nevezme, jsou vzpomínky. Tahle je, Františku, moc hezká. :-)
Vladislava Dejmková
5.4.2020 10:51
Já hříbek i bavlnky ještě mám, ale štupuji jen výjimečně. Radši ponožky tajně vyhodím. Ono to stejně není k ničemu, bavlnky jsou nekvalitní. Ale vzpomínka je to milá.
Anna Potůčková
5.4.2020 09:56
Štupování znám také jen od své babičky. Hříbek doma nemám a přiznám se, že toto jsem nikdy ani nezkoušela. Hezké vzpomínání!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA