Ilustrační foto: pixabay.com
Moje abeceda
7. 4. 2020Naším dorozumívacím prostředkem je slovo. Psané, tištěné, vyslovené, zpívané. V současné terminologii se objevuje řada nových slov, některá dřivější mění svůj původní význam.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Švejnohová
7.4.2020 16:15
Děkuji, Zuzko... a máš pravdu, byla by to zajímavá inspirace i konfrontace. Každý má žebříček "svých" slov od každého písmenka v sobě a věkem i aktuálními událostmi se mnohá z nich mění...
Hana Švejnohová
7.4.2020 11:49
Aáááá, omlouvám se velice... Jistěže vnímání světa kolem nás je individuální, ale s tím Č máte jednoznačně pravdu, vypadlo mi, nechápu to, ale stalo se, přehlédla jsem to. Je to moje chyba, moje nepozornost. Jen si prosím nemyslete, že to byl úmysl... Slovo ČLOVĚK v abecedě určitě chybí, takže přijměte prosím doplnění prizmatem pohledu velmi zjednodušeného, jakkoli vím, že tím někoho opět neuspokojím... Ale to je úděl každého, kdo svým veřejným projevem nese kůži na trh, s tím se musí zkrátka počítat...
ČLOVĚK. Tvor chybující. Ale taky cítící a soucítící. A především myslící. Má bezpočet tváří, podob, možností. Je těžké, vybrat si tu nejvíc člověčí, a když se to podaří, je to zázrak. Někdy ho však nezachrání ani síla člověčenství...
Zuzana Pivcová
7.4.2020 10:55
Tvá abeceda s příklady se mi líbí. Samozřejmě, že by bylo možno zvolit naprosto jiné zástupce písmen, ale Tys viditelně vyšla z aktuální situace, jak ji vnímáš a jak se Tě dotýká. Jistě by bylo zajímavé si porovnat navzájem své individuální abecedy, aniž bychom četli příklady jiných lidí. Díky, Hanko.
Hana Šimková
7.4.2020 10:34
Tulpas si nemyslí, že jeho názor je správný. ťulpas totiž některé věci nechápe vůbec.
Hana Šimková
7.4.2020 09:39
S tím ťulpasem souhlasím,ale bohužel může mít i jiný význam. Jinak souhlasím s paní Monikou
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA