Moje abeceda
Ilustrační foto: pixabay.com

Moje abeceda

7. 4. 2020

Naším dorozumívacím prostředkem je slovo. Psané, tištěné, vyslovené, zpívané. V současné terminologii se objevuje řada nových slov, některá dřivější mění svůj původní význam.

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Moc zajímavá úvaha. A děkuji za ní.
Hana Švejnohová
Děkuji, Zuzko... a máš pravdu, byla by to zajímavá inspirace i konfrontace. Každý má žebříček "svých" slov od každého písmenka v sobě a věkem i aktuálními událostmi se mnohá z nich mění...
Hana Švejnohová
Aáááá, omlouvám se velice... Jistěže vnímání světa kolem nás je individuální, ale s tím Č máte jednoznačně pravdu, vypadlo mi, nechápu to, ale stalo se, přehlédla jsem to. Je to moje chyba, moje nepozornost. Jen si prosím nemyslete, že to byl úmysl... Slovo ČLOVĚK v abecedě určitě chybí, takže přijměte prosím doplnění prizmatem pohledu velmi zjednodušeného, jakkoli vím, že tím někoho opět neuspokojím... Ale to je úděl každého, kdo svým veřejným projevem nese kůži na trh, s tím se musí zkrátka počítat... ČLOVĚK. Tvor chybující. Ale taky cítící a soucítící. A především myslící. Má bezpočet tváří, podob, možností. Je těžké, vybrat si tu nejvíc člověčí, a když se to podaří, je to zázrak. Někdy ho však nezachrání ani síla člověčenství...
Zuzana Pivcová
Tvá abeceda s příklady se mi líbí. Samozřejmě, že by bylo možno zvolit naprosto jiné zástupce písmen, ale Tys viditelně vyšla z aktuální situace, jak ji vnímáš a jak se Tě dotýká. Jistě by bylo zajímavé si porovnat navzájem své individuální abecedy, aniž bychom četli příklady jiných lidí. Díky, Hanko.
Svatava Páleníková
Hezky napsáno.
Hana Šimková
Tulpas si nemyslí, že jeho názor je správný. ťulpas totiž některé věci nechápe vůbec.
Hana Šimková
S tím ťulpasem souhlasím,ale bohužel může mít i jiný význam. Jinak souhlasím s paní Monikou

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%