Foto: autorka
Řeka Labe se proplétá mým životem
27. 4. 2020Na začátku tohoto vyprávění bylo jedno trochu zvláštní setkání. Koncem loňského léta jsem jela vlakem z Prahy do Hradce Králové. Na tom není nic neobvyklého, jezdívám tudy alespoň jednou za měsíc, pokud zrovna neřádí nějaká ta pandemie.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
27.4.2020 19:53
Děkuji všem, kteří vyjádřili svůj názor. Jsem ráda, že vás můj příspévek i fotografie zaujaly. V naší zemi je krásně všude a je dobré si to občas uvédomit.
Jan Zelenka
27.4.2020 19:04
Přesto, že své mládí jsem trávil u Vltavy, závěr života trávím u Labe. Na litoměřickém Ostrově je strategicky umístěná sezónní restaurace a Ostrov je od jara až do podzimu hojně využívaný jako rekreační zóna. Na vašich moc pěkných fotkách mne až překvapila velká podobnost s okolím Labe od Toušeně přes Čelákovice a dál proti proudu. Dcera, která bydlí v Čelákovicích, nás zavedla na labské mokřady na druhém břehu Labe a je to moc krásný kraj. A velmi podobný vašim fotkám. Když jsem byl na lázeňské léčbě v Poděbradech a Toušeni, užil jsem si Labe do sytosti. Pěkný článek a krásné fotky.
Alena Tollarová
27.4.2020 18:25
Labe patří k mému životu, už jen proto, že žiji "nad Labem". U Labe jsem každou chvíli a spousta fotek, které dávám na FD, je právě odtamtud. I několik článků na mém profilu.
Marie Seitlová
27.4.2020 17:35
Vlaďko, krásně a poutavě jste popsala vás vztah k Labi. Já sice bydlím na druhém konci republiky, ale často jsem u syna v Žirči u Dvora Králové, kudy také Labe teče. Často se chodíme projít kolem řeky se psy a ty řeku milují. Také rádi chodíme na Kuks, kde také Labe protéká. Před lety jsem byla i u pramene. Labe je krásná řeka a já mám vodu ráda. Vaše fotky jsou nádherné, děkuji za ně.
Hana Nováková
27.4.2020 17:25
Mým rodným městem je Kolín, nebo jak říkáme Kolín nad Labem. Často jsem s rodiči a bratrem navštívili při letní dovolené pramen řeky Labe v Krkonoších. Váš článek je moc pěkný, poutavý, připomněla jsem si tuto krásnou řeku od pramínku a po majestátní tok v Kolíně, poslední dobou i dost čistý. Děkuji i za krásné fotky.
Věra Ježková
27.4.2020 17:25
Vlaďko, vaše texty s fotkami mají vždy vysokou úroveň. Můj vztah k Labi je veskrze kladný. V Brandýse nad ním jsem studovala, do Poděbrad jezdila na lázeňské pobyty, několik mých soukromých i pracovních cest mě zavedlo do míst, kudy Labe protéká. Nejvíc ho znám z Kolína, kam jsem jezdívala několikrát ročně se svým přítelem a kde jsem už dlouho nebyla. Bydlím nedaleko Vltavy. Ta se mým životem nejvíc propletla o povodni v srpnu 2002. Nevadí, že vyplavila sklepy. Nechala na dlouho šrámy na duši.
Zuzana Pivcová
27.4.2020 14:25
To je moc krásný a zároveň pro mě i poučný příspěvek. Na Labi jsem žila jen krátce v 80. letech v Mělníku, a jinak jen na přítocích. :-D Ale vždycky jsem jezdila podél Labe přes hranice do Drážďan a viděla jsem ho i nahoře v Hamburku.
Marie Doušová
27.4.2020 13:58
Jezdila jsem do Ústí nad Labem ,jako mladá holka a řeka Labe mě vždy uchvátila. Teta bydlena na Střekově a tam se muselo přes most , kde v létě bylo hejno mušek. Nedávno po letech jsem tam byla na výletě na hradě, protože teta ani strýc už nežijí a tak jsem si zajela oživit vzpomínky na řeku Labe a mládí.Fotky jsou úžasné. Dík
Danka Rotyková
27.4.2020 13:44
Vlaďko, krásně umíte zaujmout, jak vyprávěním, tak i obrázky. Dětství jsem prožila na Kladensku, ale měla jsem hodnou tetičku v Nymburku. Takže v létě jsem se v Labi koupala právě tam. Pak jsem zakotvila v Praze a Labe už jsem neviděla leta. Přitom tak miluju pohled na vodu, zvláště na řeku. Díky, že jste mi připomněla mé dětství.
Marta Nosková
27.4.2020 13:25
Vlaďko, krásně a poutavě napsané. Přečetla jsem "jedním dechem" .Článek jsi doplnila moc pěknými fotografiemi. Na Labe se ráda dívám, pokud jedu vlakem do HK. Vyrostla jsem u Orlice a nyní žiji u Dědiny, ale to jsou vlastně "dílky" Labe. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA