Ilustrační foto: ingimage.com
Pes do penze. Jak vybrat toho pravého
10. 5. 2020Aby se rodiče v penzi nenudili, koupíme jim pejska. Babička ovdověla, je smutná, rozveselí jí pes. Děda nikam nechodí, měl by mít zvíře, které ho donutí vyrazit na procházky. Takto často uvažují mladší lidé. Mnoha seniorům pes opravdu změnil život k lepšímu. Jenže jak poznat, ze kterého bude ten správný parťák do penze?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
11.5.2020 08:05
Nikdy bych nikomu nedarovala pejska bez jejich výslovného přání. Myslím, že by to bylo ode mne víc než nerozumné. Zažívám to den co den u nás v domě. Ten pejsek tam celý den vyloženě naříká a je mi ho vyloženě líto.
Věra Halátová
10.5.2020 19:58
Nic proti psům nemám, ale ve svém osobním vlastnictví ho nechci. Nikdo z příbuzných by neměl tak pošetilý nápad, věnovat mi psa. To bych jako dar nepřijala. Známá paní má doma čtyři kočky a jednoho psa. Vzdálit se z domu může maximálně na jedno odpoledne a to v létě, když mohou být zvířata venku na zahradě. V zimě je tato žena stále doma se zvířaty. Na nějaký výlet na dva nebo více dnů, to u ní nepřichází v úvahu. Ne. Nechci.
Dana Hošková
10.5.2020 17:00
Před 11 lety jsem si přivedla z útulku trpasličího jezevčího. Je to pes nadmíru vděčný, milující a oddaný. Ačkoliv je mu cca 14 let, je stále čiperný a miluje procházky. Ovšem je tu i docela závažný problém: jsem turistka. Pravidelně vyrážím s kluby turistů na víkendové výlety. Pejsek nevydrží celý den bez venčení. Musím prosit o pomoc syna nebo přítelkyni. Nemůžou úplně vždycky. Pokud chci vyjet někam na týden, je to problém ještě větší. Mám tu nešťastné a tesknící zvíře. V době, kdy jsem si psa pořizovala, nebydlela jsem sama. Rozhodnete-li se pro psa, budete mít skvělého parťáka. Zvažte ale, máte-li ho komu svěřit, pokud se rozhodnete někam vyrazit.
Ján Zábranský
10.5.2020 16:15
Omezit si psem svobodu a nezávislost v pozdním věku, tak takovou tragedii si nezpůsobím.
Hanz Jirak
10.5.2020 14:15
já mám dva. Čivavu a Retrivera. mají oba ještě tak 5 let. co bude potom nevím. natáhnu bačkory a kdo se bude starat. toť otázka
Jana Šenbergerová
10.5.2020 13:46
Je příjemné pohladit si pejska, ale raději si pohladím cizího. Nejsem z rodu páníčků. :-)
Danka Rotyková
10.5.2020 12:59
Dobrý článek ... a nejdůležitější věta je ta poslední, takový dárek by neměl být překvapením. Pejsek je určitě bezpodmínečná láska, ale také velká starost. Něco jiného je to v domku se zahrádkou a něco jiného v bytě ve vyšších patrech.
Marta Novotná
10.5.2020 12:42
Pořídit si psíka na důchodový věk není příliš rozumné, pokud už nemáme zkušenost s chovem.
Navíc jak píše Hana Šimková , počítat s tím,že člověk zanechá břemeno pro pozůstalé, a to nemluvím o traumatu opuštěného zvířátka.
Hana Šimková
10.5.2020 09:54
ČLOVĚK ALE MUSÍ BÝT SOUDNÝ A VYBÍRAT PEJSKA PODLE SVÉHO VĚKU, ABY PAK PEJSEK NEZŮSTAL SÁM
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA