Senioři bezdomovci. Problém, o kterém se nemluví
Ilustrační foto: pinterest.com

Senioři bezdomovci. Problém, o kterém se nemluví

15. 5. 2020

Přepsali byty či domy na děti či vnoučata, ale ty nesplnily slib, že se o ně ve stáří postarají. Nebo byli celý život lehkomyslní, pili, nemysleli na budoucnost. Nebo udělali nějakou chybu. Teď za to pykají. Ve vysokém věku se z nich stali lidé bez domova. Takových případů přibývá.

dluhy práce psychika
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie 00000
Za blbost se platí - a když to jde velmi dobře, tak jen penězi....
Soňa Prachfeldová
Bohužel, hlavní roli má alkohol a pak už to jde jen z kopce. Nakonec jdou umřít do čisté postele v nemocnici, když je někdo nechá odvézt.
Věra Halátová
Celkem mi uniká smysl toho článku. Většina diskustujících píše, že si za to v podstatě každý může sám, jedna paní píše, že ne každý si za to může sám a o jejích pocitech, když jde kolem Hlávkova mostu. Z toho článku, ten Petr - celý život měl slušný plat, tak musel mít i slušný důchod a neměl na nájem? Ta osmapadesátiletá žena, ta už je starobní důchodce? A ten první případ, šestašedesátiletý, ten je v důchodu jak dlouho? Nebydlím ve velkém městě. Tady, v menší obci, je bezdomovec jeden, třiatřicetiletý, který nikdy nepracoval, nepracuje a pracovat nebude. V současné době je za nějaký trestný čin za mřížemi. V blízkém městě je "skrz chlast" v azylovém domě profesorka němčiny, soudní znalec. "Skrz chlast" přišel jeden dětský lékař o diplom a pracoval na dílně mezi nevyučenými. Totéž jeden stavební inženýr. Potenciálními bezdomovkyněmi jsou dcery mého příbuzného, které mají 40 a 38 let, obě vysokoškolačky, po škole na žádnou práci ani nesáhly, živí je rodiče. Rodiče za ně platí zdravotní pojištění. Rodiče mají 71 roků. Až rodiče zemřou, nebudou mít ty dvě ženské ani na nájem, ani na poplatky. Z mladých povalečů jsou staří bezdomovci. I když, jinak to mohou být lidé slušného chování. Taky by mne zajímala definice "slušný člověk".
Venca V.
Je to vše o zodpovědnosti za svůj život, ať se to někomu líbí, nebo ne. Kdo je zodpovědný, myslí na "zadní kolečka", přemýší dopředu o své budoucnosti, zvažuje rizika svých činů....a pokud mají raději "volný" život, alkohol a neváží si sami sebe....bohužel jim ani není pomoci. Ano, je to tak, život není lehký a každá chyba se může strašně vymstít.
Olga Škopánová
Za blbost se platí, to ale platilo vždycky.
Květuše Pinkasová
Známe tichého, hodného, pracoval poctivě v ŽDB. Žil s maminkou. Pak si ho klovla a nechala na něho přepsat své 4 malé děti... Nevíme, jak se jmenoval. Nepil. Propouštělo se. Ohříval se v Kaufu, posedával tiše v parku, sledoval voliéru, asi se oblékal v centru, stává až otevřou ubytovnu a je mu zima... Taky doba se změnila...
Ján Zábranský
Dva roky jsem pracoval v Azylovém domě. Osobně jsem denně řešil - poslouchal o mnoho "mrazivější" příběhy. Život není lehký pro nikoho. Někteří byli odsouzeni bezdomovetství už povahou, prostě tento svět těžko přijímali. Byli vyčerpáni neustálou snahou se do něho se zařadit.
Marie Faldynová
Zřizovatelé asylových domů by nám řekli, jak těžké je pomáhat tomu, kdo žije podle přísloví : Komu není rady, tomu není pomoci.
Věra Lišková
Jak se rozpadla psychiatrické péče, skončila mezi bezdomovci i část psychicky nemocných, lidé na hranici mezi svéprávností a samostatností, kteří se neumí o sebe postarat. Nejvíc je ale mezi nimi alkoholiků, ke kterým se nehlásí ani vlastní rodina.
Danka Rotyková
Chtěla jsem také připsat svůj názor, ale po přečtení předchozích příspěvků Věry, Olgy a Eleny, se mi to zdá zbytečné ... mají pravdu. Když procházím okolo bezdomovců, moc dobrý pocit nemám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%