Víte, kolik druhů chleba se dříve peklo?
Ilustrační fotografie: pixabay.com

Víte, kolik druhů chleba se dříve peklo?

24. 5. 2020
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Moc pěkné a zajímavé, Dano. Myslím, že když je hlad, je úplně jedno, o jaký chleba se jedná, hlavně že nějaký vůbec JE ! Vzpomínám na vyprávění maminky, jak za války měly jako děti hlad, živila je pouze zahrada a jejich maminka - má babička, pěstovala i vlastní obilí, které pak ručně umlela a poslala s ním děti obvykle k pekaři. Ten jim za to dával velký chleba, který jim musel vystačit dost dlouho. Ovšem děti, jak byly hladové, než dorazily domů, tak ten teplý chleba celý okousaly a ožužlaly...a doma pak byl sekec. Vždycky si na to vzpomenu, když kráčím do pekárny a nesu si nějaký ten bochník.
Zdenka Soukupová
Dano, zajímavý článek. Nikdy mě nenapadlo, z čeho všeho se dá chleba upéct. Osobně mám raději tmavý chleba. U nás v pekárně mají moc dobrý. Vydrží taky pár dní bez úhony. Proto žádný nepeču.
Jana Šenbergerová
Chléb mám ráda. přednost dávám tmavšímu. Vzhledem k tomu, že se u nás prodává výborný chléb z pekárny Falta v Králíkách, nemám potřebu péct si ho sama. Vydrží, pokud ho ovšem nesníme mnohem dřív, i týden. Kdysi jsem milovala sušené chlebové kůrky. Když se delší dobu kousaly, sládly na jazyku. I dnes mi na chlebu nejvíc chutná kůrka, ale mé zuby dávají přednost střídce. Vůni čerstvě upečeného chleba se jen tak něco nevyrovná. S máslem, povidly, medem, s tvarohem, různými pomazánkami, sádlem, škvarky ... :-)
Soňa Prachfeldová
Mám ráda chléb, jenže dnešní některé za moc nestojí. Čerstvý slunečnicový tmavý s máslem, to je mňamka.
Martina Růžičková
Bezva článek! Běžím si namazat krajíc :-)
Jan Zelenka
Ještě v Praze jsem pekl chléb několikrát. V LTM už ne. některé pekárny byly už za minulého režimu vyhlášené a měly veliký obrat. Třeba pekárna v Horoměřicích, nebo uprostřed cesty z Prahy do Brna, už si nepamatuji, kde. Byla to jézeďácká pekárna a takový chléb jsem od té doby ještě nejedl. /tedy, s výjimkou toho, který jsem sám pekl. Ten mi chutnat musel./ Zajímavý článek, Dano.
Marie Seitlová
Zajímavé recepty, já jsem se do pečení nepustila. Moje snacha minulý týden upekla kváskový a jen se po něm zaprášilo.
Eva Mužíková
Také neholduji tmavému pečivu. U nás je k dostaní výborný kvasový.
Naděžda Špásová
Chleba kupujeme podmáslový, nemám ráda tmavé pečivo. :-)
Věra Ježková
Danko, díky za zajímavý článek. Taky mám mnohem radši (tmavší) chleba než bílé pečivo. Moje maminka jedla chleba snad ke všemu kromě krupicové kaše. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%