Foto: autorka
Krajina pokladů: Košťálov
26. 5. 2020Strmě se tyčící skalnatý vrchol Košťál nabízí nádherný výhled na České středohoří. Na vrcholu stojí zbytky hradu Košťálov ve výšce 481 m. n.m. Nachází se v západní polovině Českého středohoří. Od roku 1964 je chráněn jako kulturní památka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
26.5.2020 14:25
Soňo, tímto článkem jsi mě potěšila. Třebenice s Košťálovem, to je moje srdeční záležitost. Otec se v Třebenicích narodil a tak Košťálov byl cílem při každé naší návštěvě dědečka a babičky. Moc rád vzpomínám i na krásné Slavnosti květů, které bývaly okolo 9. května na planině pod Košťálovem. Celý kraj kvetl a všude bylo plno chroustů. Místní je sbírali, spařovali a házeli slepicím. Třebenický strýc, zasloužilý umělec František Hora, byl malířem Českého středohoří. Doma mám velkou sbírku jeho linorytů. Ještě tam dodnes bydlí moje sestřenka.
Jana Šenbergerová
26.5.2020 14:08
České středohoří znám díky své o hodně mladší kamarádce. Mnohá místa jsme spolu díky ní prošly a tento kraj zůstal v mém srdci stejně jako vzpomínka na ni. Bylo jí pouhých 40 let a mě by nikdy nenapadlo, že to budu já, kdo bude už jen vzpomínat. O to víc mě těší, že se tam každou chvíli mohu "vypravit" prostřednictvím někoho z íčka. Díky, Soňo. Nejenže vám to spolu sluší, jste si s vnučkou hodně podobné. Ať je vám spolu ještě dlouho hezky na toulkách krásnou krajinou.
Dana Puchalská
26.5.2020 13:33
Soňo, to je k r á s a. A moc krásná pozvánka. Jste s vnučkou odvážné a šikovné kočky, kterým to na fotce vyloženě sekne. Děkuju.
Alena Vávrová
26.5.2020 11:23
Děkuji, opět jsem si mohla připomenout dobrodružné zdolání tohoto vrcholu před mnoha a mnoha lety. Jezdívali jsme do Dřemčic pro meruňky a broskve, tak nás ten hrad lákal, ale tehdy to bylo opravdu na vlastní nebezpečí, lezli jsme tam navíc stylem "rovnou za nosem", o nějaké příst. cestě jsme neměli ponětí. Výhled fantastický. České středohoří nám kdysi učarovalo a vraceli jsme se tam, jak jen to bylo možné.
Marie Seitlová
26.5.2020 11:08
Soni, krásný článek i fotky. Přírodu a kopečky mám také ráda, uvidím, zda se mi to ještě podaří.
Zuzana Pivcová
26.5.2020 10:20
Při názvu se mi vždy vybaví stejnojmenná obec u Lomnice nad Popelkou, kde měli na dobu našeho dětství přepychové koupaliště. Tohle je také pěkný Košťálov. Mám ráda zříceniny, které můžu prolézat. Mám je asi raději než honosné zámky s komnatami.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA