Legendární nákladní auto Praga V3S v mnoha variantách. Foto: Wikipedia.org
Pragovka
24. 5. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
24.5.2020 17:53
Také si občas vzpomenu na první zaměstnání, bylo na Barrandově a bylo to fajn. Nástupní plat 950,- Kčs měsíčně.
Dana Puchalská
24.5.2020 16:37
Honzo, díky za pěkný článek o brigádě. A autech. V3S bylo auto na kterém byla taková čidla s koulemi. A z nich jsme měly s kamarádkou udělaný hit tehdejší doby. Tuším že se jmenoval Klik - Klak. A jak jsme měly otlučené klouby na rukách, jau jau... Pragovka byla fabrika veliká a poblíž ní bydlela moje spolužačka a její otec tam kdysi pracoval.
Věra Ježková
24.5.2020 13:32
Jendo, umíš hezky vzpomínat. To jistě byla škola života. Pragovku si pamatuju. Fučíkova je dnes Kolbenova.
Vladislava Dejmková
24.5.2020 11:11
Při zmínce o poště jsem si vzpomněla na své poštovní brigády. Byla to pro mě také škola života. Abych si přivydělala na studium, pracovala jsem většinou po celé prázdniny na jedné velké třídírně poštovních zásilek. Balíky se třídily na poštovní vozíky a ty se pak rozvážely bludištěm podzemních chodeb k vlakům. A naopak - od vlaků zase do třídírny. Jednou na noční jsem stála sama na nočním nástupišti s jedním vozíkem a čekala na vlak. Měl zpoždění. A když přijel, z poštovního vagónu vyházeli na peron asi stovku velkých papírových krabic. Vlak odjel a já seděla mezi krabicemi a dumala, jak je dostat do třídírny. Nakonec jsem se dovolala o posily.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA