Fotoreportáž: Návštěva
Foto autorka

Fotoreportáž: Návštěva

29. 5. 2020

K návštěvě mé dobré kamarádky Maruš ze Šluknova jsme se domluvily minulý týden, když jsem jí přála k narozeninám. Dcera měla volno, a tak jsme se v úterý 26.5.20 vypravili na slíbenou návštěvu s tím, že se podíváme do nedalekého Fritscheho arboreta.

Byl krásný den, slunce svítilo, mraky se sice honily po obloze, ale na déšť to nevypadalo. Vzali jsme s sebou i vnučku Aničku, aby si odpočinula od učení. Cesta nám sice trvala poněkud déle, díky uzávěrám na silnici, ale dojeli jsme v pořádku. Lehce jsme poobědovali místní pizzu, probrali jsme všechno možné, trochu jsme se prošli po náměstí Šluknova, rozloučili jsme se s Maruš a vydali se směr arboretum.

Fritcheho soukromá zahrada, o kterou se stará jeho rodina, se nachází 1 km od Krásné Lípy. Na jaře hýří barvami velkého množství rozkvetlých rododendronů, v létě se pyšní kvetoucími liliemi. Arboretum je celkem rozsáhlé a je celoročně přístupné. Prohlídka celé zahrady trvá přibližně dvě hodiny. V lese je ještě k vidění zřícenina hradu, tu jsme ale nestihli. Informace lze najít na netu.

My jsme stihli jen něco, některé rododendrony byly už po odkvětu, tak jsme si řekli, že se sem v létě vypravíme ještě jednou na lilie. Arboretum je opravdu krásné a stojí za návštěvu.

Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Jsem ráda, že se díky článku dovídám zase o jiné čarokrásné zahradě než v Troji nebo v Průhonicích. Díky, Naďo, za výlet.
Soňa Prachfeldová
Paráda, mraky, kytky, příroda , to jste měly krásný výlet
Libor Farský
Pastva pro oči...
Marie Seitlová
Nadi, krásná zahrada plná rododendronů. U nás kousek za hranicí v Polsku je také jedna nádherná zahrada plná azalek i rododendronů.
Alena Vávrová
Naďo, díky za tip. Rododendrony a azalky mám ráda a jsem ráda, že i několik keřů mám. Také mi již bílé a jeden červený odkvetly a dnes při tom větřisku to mám na dvorečku jak po božím těle. Tak se těším na lilie ;-)) .
Jitka Hašková
To jste měli krásný výlet. fotky potěší.
Vladislava Dejmková
Je hezké se podělit o něco hezkého s ostatnimi.
Eva Mužíková
Naďa opět vyrazila, foťák v ruce třímá. Moje oko potěšila, fotky má zas príma. Mraky, kvítí, sluníčko, poslala nám na íčko:))))
Hana Šimková
Krásné , oko se potěšilo
Dana Puchalská
To je krása Naďo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%