Ilustrační foto: pixabay.com
Zamyšlení v koronavirové době - dovětek
2. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
3.6.2020 18:45
Ani můj TK není k politickému dění lhostejný, proto se snažím sledovat informace okrajově.
Soňa Prachfeldová
3.6.2020 07:56
Hanko, to jsou věci, které většinu z nás trápí, máme obavy, co jednou nastane pro naše vnuky . Politika a její představitelé , to je výběr z toho , co mame, to je ukázka naší společnosti, jejíž jsme nedílnou součástí. Nelze být s tím spokojen, zároveň kromě debat my s tím pramálo uděláme bohužel. Že by lidstvo bylo někdy mírumilovné , to nebude. Snad nám zbývá říkat si, že čestných a poctivých lidí je nás víc a že svět neovládnout jen ti bezohlední a nenasytní.
Jana Šenbergerová
2.6.2020 18:54
Hanko, už délka vašeho zamyšlení dává tušit, že to, co vás trápí, není žádná prkotina. Jsem si jistá, že podobné otázky jako vy, si klade spousta lidí, kteří ještě neztratili kontakt s realitou a smysl pro fair play. Bohužel nejde jen "o něco shnilého ve státě českém", ale o něco mnohem závažnějšího, co se týká celé naší nádherné planety. Z vesmíru je stejně nádherná jako zblízka, i když díky vzdálenosti jinak. Jen je odtamtud mnohem, mnohem menší ve srovnání s rozlehlostí vesmíru, a proto také velmi zranitelná. Nebezpečí nečíhá mimo ni, ale přímo na ní, a tím nebezpečím jsme my, lidé. A navíc jsme odhodlaní své manýry zatahovat do blízkého vesmíru. Namyšlení, hamižní, ale hlavně nevědomí. Nestačí cítit se dotčen, protože já taková/ý nejsem. Nestačí se utěšovat tím, že já se mám dobře, protože se snažím, zatímco jiní ne. O tom to opravdu není. Problém je v našich myslích, v našem strachu, že ... Tady by se dala vyjmenovat spousta různých strachů, které nás vedou k tomu, že jednáme tak, jak jednáme. Proti sobě, proti lidskosti. I nesmírné zdroje naší Země jsou omezené. Pokud chtějí mít jedni hodně, vždycky zbude na druhé míň. A je-li těch druhých víc, tak i já si dovedu spočítat, co to obnáší. Přesto jsem optimista a plně se ztotožňuji s tím, co přede mnou napsala Zuzka. Jen moc nevěřím tomu, že doba, kdy všichni pochopí, že v Jednotě je síla, je na dosah následujících generací.
Jan Zelenka
2.6.2020 11:06
Žádná doba není ideální, žádná ideologie není schopná uspokojit všechny, svůj život si utváříme sami. To jsou nezvratitelné historické zkušenosti. Problém je možná v tom, že myšlením lítáme od zdi ke zdi, jeden režim skončí a my hodíme za hlavu i to dobré,co v sobě měl a upínáme naděje k těm pomyslným "světlým zítřkům". A logicky to časem přinese zklamání. Možná to chce nepřemýšlet o tom, jak změnit a zlepšit svět, ale využít zcela všech těch drobných radostí, které nám život přináší. Sledovat dnes politické zprávy je silně depresivní. Já mám třeba dnes schůzku s klubovými přáteli, popijeme, popovídáme si a určitě ne o problémech a o politice. I když je zamračeno, tak někde za těmi mraky pořád svítí slunce.
Zuzana Pivcová
2.6.2020 08:26
Hani, někdo si třeba řekne, k čemu je zamyšlení, když tu situaci těžko změníme, ale ono to tak není. Zamyšlení a z toho pramenící empatie k téhle planetě, k přírodě, lidem, naší zemi, vede k naladění na vyšší vibrace každého z nás a pozitivní energie dokáže dělat věci netušené. Kéž by se zamýšlelo hodně lidí, co sami udělat, jak přispět k ozdravění. Už přece máme nakročeno.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA