O xenofobii s úsměvem XI: Maďaři
Foto: autorka

O xenofobii s úsměvem XI: Maďaři

5. 6. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Pro pana Čípa: Článek nepsala autorka. Vybrala pouze část z knížky citované na jeho konci. Pořadové číslo XI svědčí o tom, že jde o sérii výběrů z monotematických knížek Xenofobův národnostní průvodce. Úvod k sérii byl zveřejněn v prosinci loňského roku.
Soňa Prachfeldová
Zajímavé počteni, byla jsem v Maďarsku na dovolené a líbilo se mi tam. Německy jsem se domluvila dobře. Připadali mi trochu hluční , ale i přátelští.
Jan Zelenka
Jó, napot!
František Matoušek
Maďary moc neznám. V Maďarsku jsem byl jednou a to v Budapešti asi 3 dny. Celý jeden den jsme "prožili" na Margaretině ostrově v termánlích lázních. Moc se nám tam líbilo.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. :-)
Irena Mertová
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita... nám citovali východniari o prázdninách na brněnské přehradě, kdysi....
Jan Zelenka
V pátém až sedmém století n.l., kdy probíhalo velké stěhování národů, se to tady hodně promíchalo. Žádný národ není rozhodně čistou rasou. Slované ani náhodou. Maďaři rovněž. A povaha? Jak píše paní Hošková. Všude jsou lidé normální i ti méně normální. Kdyby byli všichni lidé na světě stejní, nedalo by se snad ani žít.
Jana Hošková
Při slově Maďaři mne vždycky napadlo Avaři a Hunové. Bohužel, ačkoliv jsme byli několikrát v Maďarsku, neměla jsem nikdy možnost žádného Maďara osobně poznat, tudíž nemohu hodnotit, ale myslím si, že v každém národě jsou lidé různí, hodní a příjemní i ti ostatní. Navíc jsem se kupodivu někde dočetla, což mne dost překvapilo, že i Maďaři snad mají už v sobě část slovanských genů...no, jsme prostě všichni v Evropě pěkně promíchaní ! :-))
Blanka Macháčková
Jak píšeš, citovaní autoři jsou Maďaři. Vnímám to tedy spíše jako sebekritiku. A to je dost vzácná vlastnost. Já byla v mládí v Maďarsku na praxi, domlouvali jsme se německy a rusky. Maďaři ( i Maďarky) mi byli příjemní a téměř nic z výše popsaného jsem neodhalila. Ale bude to asi jako všude. Jeden je takový a druhý makový. Článek mě hodně zaujal. Moc za něj děkuji.
Dana Puchalská
Maďary jako takové moc nemusím. Jednou jsem Maďarskem projížděla a jednodenní pobyt tam, to byl zážitek na celý život.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%