Poznáte, o jaké houbě je řeč?

Poznáte, o jaké houbě je řeč?

7. 6. 2020

Jak jistě všichni víme, mají mnohé houby opravdu různá pojmenování.

A některá jsou celkem zajímavá. A to mě inspirovalo k napsání dnešního článku. Zkuste uhádnout, o jakou houbu se jedná. 

A že jich je.... Bílá komprda, Černá zelinka, Černé housátko, Černoušek, Černý strnádek, Ferdíček, Kořenka, Kříšt'alka, Mhouřilka, Pumprda, Sivanka, Strnádka, Šedivka.

Jsem zvědavá, komu z vás se podaří zjistit, o jakou houbu vlastně jde. 

Odhalení napíšu následující den po zveřejnění. 

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Jj, znám, můj tatínek takové, pro nás na pohled "jedůvky" (moc hezký a výstižný výraz) sbíral. Ale připravoval si je sám. Kastrolu s maminčinou smaženicí z panských hříbků se to nesmělo ani dotknout ;-)).
Soňa Prachfeldová
Ani jednu přezdívku neznám , sbírám houby, jen které znám.
Jindra Hubačová
Fajn hádanka, počkám, až nám povíš, ale určitě nesbirám.
Marie Seitlová
Asi vím, nesbíráme. Č ?
František Matoušek
Jo , myslím že vím. Ale nesbíráme ji.
Vladislava Dejmková
Podle mě to není muchomůrka, ale je to druh houby, který jsme sbírali s dědou, když jsem byla malá. Znám je s různě šedivými, zelenavými i narůžovělými hlavami. Z každé jsme museli kousek ochutnat, když to štípalo, tak vyhodit. Jinak to byla houba jedlá, dobrá hlavně do polévek.
Jana Kollinová
A fuj, bude to nějaká jedůvka, protože mě přinutila k pravopisné chybě a to jsem ji ještě ani neochutnala. :-(
Jana Kollinová
Vůbec netuším o jakou houbičku jde, ale poslední název Šedivka mě nabízí nějakou muchomůrku. Ostatní názvy patří do říše pohádek. ?-)
Marie Novotná
Že by to byla ta,co si myslím ?
Jana Šenbergerová
Žádný z těchto názvů mi nic neříká a už vím proč. Hledala jsem a našla. Tuto houbu nesbíráme, v lese ji určitě považujeme za nejedlou. Možná jsem ji dokonce i jedla, protože moje tchýně sbírala kdeco. Když jsem poprvé viděla její košík hub, měla jsem obavy, že mě chce otrávit. Skoro se jí to povedlo, ale ze zcela jiného důvodu. :-) Vařila dobře. Přitom prý jde o jednu z nejlepších jedlých hub. Pěkná hádanka. Mám takové ráda, protože ve spojení s nimi se dovím spoustu zajímavých věcí. Dík!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%