Foto: autorka
Jak jsme putovali kolem Labského náhonu
8. 6. 2020Asi dva týdny po vyhlášení nouzového jsme se s manželem na sebe dlouze a významně podívali a řekli si, že takhle to dál nejde. Byli jsme zavření doma celé dny a zvítězila v nás potřeba jít ven, na vzduch, dýchat, chodit, hýbat se. A hned jsme vymysleli strategický plán.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
12.6.2020 13:12
Tak to by se mi líbilo, hned bych se přidala a šla s vámi. Takové trochu dobrodružné výpravy mám ráda. Říčka Melounka, nikdy jsem o ní neslyšela, název nemá chybu :) Marie M., jak to, že jste ještě nikdy nevystoupili v Roudnici? :)
Alena Vávrová
9.6.2020 20:54
Dík za hezkou i vlastivědnou procházku, Labský náhon a tuto část okolí Hradce neznám.
Martina Růžičková
9.6.2020 20:22
Tak to musela být moc příjemná procházka. Hezky jste ji zdokumentovala. Slovně i fotograficky.
A musím se přiznat, že mě nadchlo, že existuje říčka, která se jmenuje Melounka :-).
Soňa Prachfeldová
9.6.2020 07:54
Moc pěkné, fotky bezvadné. Také mě napadá spousta otázek, když jdu krajinou, kde jdou jen pozustatky čehosi, jaké to kdysi bylo, jak se žilo a p..
Eva Mužíková
8.6.2020 20:43
Vlaďko, Vaše články jsou vždy propracované, strhující. Místa o kterých píšete jsou mi známá, příbuzní bydlí nedaleko zmiňovaného Temešváru. Děkuji Vám.
Naděžda Špásová
8.6.2020 15:59
Tuhle část Labe taky neznám. Jenom tu náš ústeckou k Mělníku. Hezké fotky.
Jana Šenbergerová
8.6.2020 14:15
Moc hezky jste využili koronavirový čas. Opět jste potvrdili, že všechno zlé může být i k něčemu dobré. Taková zkušenost se dá využívat v jakémkoliv čase, tak ať se vám dobře objevuje dosud neobjevené a navštěvuje oblíbené.
Vladislava Dejmková
8.6.2020 13:40
Já mám docela ráda mapy, nepodařilo se mi ale do této mapy zakreslit cestu jinak než pomocí tzv. vlastních bodů (mapy na Seznam). Víte někdo, jak to udělat lépe a přehledněji? Mapky bych také uvítala u všech příspěvků, které mluví o nějaké cestě odněkud někam. Lépe si to pak člověk představí.
Zuzana Pivcová
8.6.2020 11:06
To je zhruba tak dlouhá procházka, jako když jdeme v létě z Týna do Bechyně. Já znala jen kousek Labe u Mělníka, na návštěvě u Alči v Roudnici a pak jen z okna vlaku cestou do Německa. O Labském náhonu jsem nikdy neslyšela. Když vidím jeho tok jak v zašlých časech a pak si vybavím ústí Labe za Hamburkem, ani nemůžu pochopit, že je to stejná řeka. Díky za hezkou poučnou informaci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA