Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dana Puchalská
8.6.2020 16:48
Masáci jsou vynikající. Ty sbírám ráda.
Alena Vávrová
8.6.2020 15:36
Tatínek ji sbíral jako havelku. A další čirůvku jako zelánku. Mám sice povšechně o houbách nějaké zdání, ale lupenaté houby nesbírám, a to ani např. masáky, a může mi někdo o nich pět chválu, jak jsou výborné. Troufnu si jen na bedly, hlívu, kotrč a na žampiony. Je to dané tím, že stejně skeptický vztah k těmto "prašivkám" jako moje maminka měl i můj manžel.
Anna Potůčková
8.6.2020 15:35
Také jsem uhodla
Soňa Prachfeldová
8.6.2020 13:37
Tu sbírám a nakládám do octa s cibulí, je výborná. Čirůvek je více druhů
Zuzana Pivcová
8.6.2020 13:29
Čirůvky znám jen podle názvu. Myslela jsem si spíš, že to bude nějaká holubinka. No, neznám, ale naštěstí takové nesbírám, takže nehrozí, že bych se přiotrávila. :-D
Jana Šenbergerová
8.6.2020 13:23
O čirůvkách jsem věděla jen to, že existují. Teď jsem chytřejší a až půjdeme na houby, všechny jí podobné si pořádně prohlédnu, ale nechám je těm, kteří ji bezpečně poznají.
Jitka Hašková
8.6.2020 13:18
O ní jsem slyšela, ale neznám ji tak dobře, abych ji mohla sbírat. Je pro mě překvapením, že Havelka a Šedivka je tatáž houba.
Libuše Křapová
8.6.2020 08:55
Tak o této houbě jsem už hodně dobrého slyšela - ale sama ji nepoznám, tak nesbírám. Moje škoda :-)
Marie Seitlová
8.6.2020 08:32
Tak to jsem uhádla, ale nesbíráme je.
Vladislava Dejmková
8.6.2020 08:26
Já jsem teda hádala špatně, původně jsem myslela, že to je holubinka.