FOTO: autor
Glosy
14. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
15.6.2020 18:55
Obě vyprávění se mi moc líbí, hlavně jejich vzpomínkové části. Z písní, o kterých píšete, se mi občas kousek vybaví. To pak taky hledám karaoke texty, abych tam našla zbylá slova a upokojila tak mysl, která si je nezvládá vybavit :-). Líbí se mi i letošní chladné jaro, které nám přineslo dokonce tolik potřebnou vláhu. Ale chápu, že teplomilní jedinci už se těší na horka, před kterými já prchám, pokud možno do hlubokého stínu :-).
Soňa Prachfeldová
15.6.2020 07:34
Byly to melodicképísně, slova měla význam , v mládí jsem je jaksi nevnímala, ale teď ano. Také jsme měli tady jednoho takového, kdybych ho potkala 100x za den, vždy se ptal kolik je hodin. Jeho 80 let maminka si moc dělala starosti, co bude, až ona odejde. Pavlík odešel a pro ni umřel smysl života, je jí hodně přes 80 a je smutná.
Zuzana Pivcová
14.6.2020 10:21
Také jsme měli v Lomnici v době našeho dětství postiženého člověka, kterému všichni říkali Pepek T. Byl však hodný a lidem za malý obnos pomáhal s prací, třeba skládat uhlí. Když jsem byla předloni na srazu a zavítala v Lomnici na hřbitov, našla jsem tam náhrobek s jeho jménem i podobiznou. Bylo hezké, že ho někdo takhle uctil. Při čtení glosy o karaoke jsem si hlavně vzpomněla na našeho průvodce Altina v Albánii, který nám při závěrečném večírku (předloni) takto zpíval různé hity, hlavně italské. Uměl to skvěle. Děkuji za obě glosy. Tak rozdílné, a přesto stejně osobité.
Věra Ježková
14.6.2020 08:39
1) Jendo, moc pěkné vyprávění. Oba blby přímo vidím. 2) Na stránky karaoke taky občas zavítám. Uvedené zpěváky mám moc ráda. Ale před 40stupňovým vedrem bych jednoznačně dala přednost podzimní plískanici. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA