Ilustrační foto: pixabay.com
Doteky moře
24. 6. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
zuzana šišková
13.3.2021 21:01
Doteky moře....slova evokují vzpomínky. Děkuji za jejich probuzení paní Jitko.
Doteky moře byl také název společenství lidiček, které pořádalo plavby plachetnic po Jadranu a posádka byla z poloviny sestavena z hendikepovaných lidí. Prožila jsem s touto úžasnou partou lidiček splnění svých nejtajnějších snů dětských let a to ve svých 50+. Byli jsme plavčíci, kteří se naplno učili pod dohledem loď ovládat. I já byla jednou kapitán. Byť s odstupem sledovaný ve své činnosti. Uzlování, záchrana osoby přes palubu, ovládání přístrojů k určování polohy, hloubky......naprosto jedinečný projekt. Dnes bohužel již není aktivní, ale zůstali mi celoživotní přátelé, s kterými se plavím už pouze soukromě. Miluji moře!
Jitka Chodorová
25.6.2020 08:58
Děkuji všem za komentář. Vím, že jsem už známá svou touhou po moři, a taky se snažím jí krotit, ale je to silnější než já, je to prostě láska na celý život, a když už je cesta k ní pro mě definitivně uzavřená, tak si aspoň na ní vzpomínám a sním. Děkuji.
Alena Vávrová
24.6.2020 20:24
Jituško, jak už napsala Zuzka, jsi to stále Ty se svojí nekonečnou touhou a krásnými vzpomínkami na moře. Moc mě tvoje verše potěšily, také na moře stále vzpomínám.
Jan Zelenka
24.6.2020 19:52
Jitko, moc pěkné. Hodně jsem o moři psal, hodně si ho i užíval. je to fenomén, na který se nedá zapomenout.
Marie Doušová
24.6.2020 09:11
Moře -letmá vzpomínka na klidnou hladinu ,která nikde nekončí, přináší klid,touhu vidět až do neznáma a v srdci mít klid a touhu plout a snít. Dík , moc hezky Jitko vyjádřené básní.
Zuzana Pivcová
24.6.2020 08:34
Jsi to, Jituš, stále Ty se svou touhou po moři, se svými vzpomínkami na něj. To, co niterně prožíváš, jsi pak schopna takhle krásně vyjádřit i slovně. Protože je to pravda.
Pavlína Lejsková
24.6.2020 08:20
Nádherná báseň a úplně vystihuje mé pocity a mou lásku k moři.Netoužím po moři a pláži plném lidí,ale po moři klidném i bouřícím,za svítání,v poledním slunci i při západu slunce.Po nádherném moři tolikrát za den měnícím barvy.Proto jezdívám k moři před začátkem sezony,abych si ten klid užila.Děkuji za krásnou vzpomínku.Lejsková
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA