Foto: autorka
Jak jsem začala malovat kamínky
29. 7. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
13.8.2020 15:51
Jarmilo F. myslím si, že mnohem více té přírodě škodí PET lahve, pneumatiky, mikroténové a jiné umělohmotné sáčky a pytlíky, dokonce mám fotku, kde na pokraji lesa je "odložená" WC mísa, na stromě přímo nad ní visící rezavá pánev. Jsem také postižená malováním kamení a rozhodně nemám výčitky svědomí. Jen at se všichni co to kritizují okolo sebe podívají, kolik okolo nich je nedopalků z cigaret, vršků od piva apod. A toto do přírody nepatří rozhodně na rozdíl od kamínků, byt pomalovaných druhým pro radost! A Heli Č. Tobě děkuji, že jsi mně k této činnosti přivedla.
Marie Měchurová
8.8.2020 20:42
Helenko, děkuju za pohlazení po duši - jsi prima. Psala jsem Zdence Ž. z Jeseníku, že by se někdy mohlo uskutečnit nějaké setkání děvčat ze Severní Moravy - je Vás tam hodně. Já bych klidně přijela. Když to dobře půjde, tak se uvidíme na srazu v září. Už se těším, jen se bojím, že se to zase neuskuteční.
Helenka Vambleki
7.8.2020 23:10
Marie, jsem ráda, že jsem to tu na íčku začala, i když nejsem žádný umělecký malíř, přidala se Anna Potůčková a nyní i ty. Občas taky čtu názory, že malované do přírody nepatří a podobně. Ty kamínky tam na rozdíl od toho harampádí, pneumatik a spousty plastu nezůstanou, protože každý malovaný má svého nálezce a ten si kamínek buď odnese domů, nebo ho poponese dál a tam ho zase brzy najde někdo další a zase udělá radost. Takže, maluj, je hezké, že zapojuješ i vnoučata a dál své pěkné malůvky nechávej při rodinných toulkách, aby někoho potěšily. A těm, co se hloupě ohánějí ekologií, jen popřeju, aby brzy taky nějaký kamínek našli a odnesli si ho domů, aby náhodou nehyzdil přírodu :-) :-) :-) Navzdory všem "ekologům" už jsem namalovala asi sedm stovek kamínků a když jdu u nás po parku, kam je hlavně pro bohumínské děti schovávám, nikdy už tam žádný neleží, takže mne nemusí žrát svědomí, že našemu krásnému parku ubližuji a hyzdím ho. V mé fotogalerii jsou další přírůstky, tak můžeš kouknout pro inspiraci.
Marie Měchurová
31.7.2020 15:43
Znovu jsem přemýšlela o komentáři paní Fialové, protože jsem hodně ekologicky založený člověk. Kamínky, které jsem položila vedle ukazatelů a na posezení na Medvědí stezce se brzo našly. Ráda dělám lidem radost a tu jsem udělala třeba staré paní, která našla moje srdíčko v klášteře ve Vyšším Brodě (psala mi její dcera), nebo malý klučina našel domeček na schodech v Krumlově, budu v malování pokračovat. Objednala jsem si u Grady brožurku Malování na oblázky a už se těším až já zase nějaký malovaný kamínek najdu třeba na nějakém hradě. Nemyslím si, že tím ubližuji přírodě, navíc ročně vysadím několik desítek stromů a keřů v okolí našeho bydliště na veřejném prostranství. Moji práci oceňují i zastupitelé našeho města.
Martina Růžičková
30.7.2020 20:25
Taky mě malování na kamínky chytlo... :-). Začalo to tím, že syn se potřeboval zbavit kamení ze zahrady. Když jsem ty krásné valouny viděla v kbelíku, přišlo mi líto je nevyužít. Namalované jsem rozdala kamarádkám. Pak jsem se dověděla o putovních a také to několika zkusila. Nemyslím, že by se ty pomalované hromadily po lesích a působily nějak neekologicky. Spíš putují od člověka k člověku a přinášejí radost, jak těm malujícím, tak těm, kteří je najdou.
Marie Měchurová
30.7.2020 10:28
Nemám vůbec špatné svědomí, dělám toho pro přírodu tolik, že si to můžu dovolit. Na rozdíl od pohozených pneumatik, starého harampádí, které lidé do lesa odhazují, je to jen kapka v moři.
Marie Měchurová
30.7.2020 10:24
Paní Fialová neberu Vám Váš názor. Pohybuji se celý rok v přírodě, ale nic nevkusného jsem tam zatím neviděla, jen odpadky, které tam nezodpovědní tzv. turisté nechávají. Malý malovaný kamínek pro radost nemůže přírodě uškodit.
Irena Mertová
30.7.2020 10:21
No vypadají hezky, zábava je to také určitě hezká - ale jinak s tím mám trochu problém - myslím, že v přírodě by měly být věci přírodní, nepomalované lakem a akrylem... :-)
Jarmila Fialová
30.7.2020 09:51
Nesouhlasím s tímhle umísťováním do přírody!!!Nevkusné,nepatří to tam a nadělá víc škody než užitku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA