FOTO: autor
O moři
28. 7. 2020Pálící slunce a jemně se čeřící moře. Není vůbec normální, že se středoevropský člověk, navyklý na drsné kontinentální klima, válí v lednu na mořské pláži a má strach, aby se nespálil. Teplé slunce nad hlavou a před sebou moře. Co si může člověk přát víc. Moře, neustále fascinující a ukolébávající člověka svou nekonečnou, monotónní melodií.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
12.8.2020 09:25
Je to moc hezky vyprávěné, až jsem si připadal, že to prožívám s vámi oběma.
Dana Puchalská
29.7.2020 15:14
Honzo, až teď jsem se dostala k Tvému článku. Nechci opisovat, ale jinak to nejde....Zkrátka a dobře je to prostě další k r á s n ý článek. Děkuju.
Martina Růžičková
28.7.2020 18:58
Moc krásné vyznání z obdivu k moři. Při čtení jsem zatoužila stanout na mořském břehu a nechat si jím omývat kotníky. I když si v horkých krajích nelibuji a nejkrásnější vzpomínky na moře mám z Islandu, kde se po vlnách pohupovaly ledové kry :-).
Zuzana Pivcová
28.7.2020 13:49
Také jsem dřív patřila k lidem, které moře uchvacovalo tak, že jsem u něj toužila být co nejčastěji. Pak jsem ale jednou přecenila své síly (článek Není moře jako moře) a nastoupil větší respekt. Ráda jsem se v něm koupala, ale po Albánii už nemusím. Je to živel, stejně jako řeky, déšť atd. Vaše články jsou krásné, děkuji.
Jan Zelenka
28.7.2020 13:39
Milé dámy, moc vám děkuji. Na ty chvíle, které jsme strávili s mojí ženou u moře, nikdy nezapomenu.
Marie Doušová
28.7.2020 13:14
Jane , připomněl jste mě moje touhy,lásky a daleké obzory na moře bouřící,hlučné a také klidné a plné poesie. Mockrát jsem za mlada jezdila k moři /k vůli mé nemoci/, které ve mě zanechalo nádherné vzpomínky na východ slunce a na západ slunce,kdy už nikde nebylo živáčka a já se kochala pohledm na moře,které začínalo být temné a plné tajemství. Byla jsem mladá a hodně citlivá na vnímání okolí,které mě obklopovalo.Dík za krásné fotky a vzpomínky.
Hana Nováková
28.7.2020 11:33
Moře, s nekonečným rozměrem vás, pane Zelenko, uchvacuje často. Asi proto, že jeho krása zvláště pak při západech slunce je neopakovatelná. Viděla jsem slunce zapadat několikrát v NDR a BLR. Nejvíc se mi líbil západ slunce v NDR, byl na venkovním parketu taneček, tvář na tvář, do toho šumělo moře a já byla hodně zamilovaná. Uvědomila jsem si, jak je krásně na Zemi a jak je nedostižná hloubka a plocha oceánu a že nikdy nebude možné tak nějak obejmout Slunce, které je pro náš život tak důležité. Nikdy za tyto západy nezapomenu. Některé z ních ovšem kazily válečné, hlídkující lodě NDR a v tom zapadajícím slunci sice působily jako dětské hračky, ale jinak z nich šel strach. Děkuji za příspvěk a foto.
Daniela Řeřichová
28.7.2020 11:21
Sdílám Vaše pocity vepsané do sugestivního vyprávění. Moře zřejmě každému zanechá nesmazatelnou stopu v srdci.
Marie Měchurová
28.7.2020 11:09
Moře. Kolikrát ho v životě ještě uvidíme? Možné, že už nikdy. Vzpomínky nám ale zůstanou - na východy sluníčka, na ranní koupání na opuštěné pláži, na šťavnaté ovoce, na výbornou zmrzlinu, na posezení v kavárničce s výhledem na vlny a hlavně na romantické západy sluníčka. Děkuju hezké čtení.
Věra Ježková
28.7.2020 08:11
Krásné vylíčení mořské atmosféry. Jendo, možná, že kdyby ses u moře narodil, připadalo by ti samozřejmé a tak citlivě bys ho nevnímal. Ač tvou lásku k horku a slunci nesdílím, teď mne zcela pohltila. Jako moře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA