Foto: autorka
Svazenka vratičolistá
30. 7. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marta Novotná
2.8.2020 17:55
Svazenka se pěstovala jako medonosná rostlina hlavně pro včely, bohužel dnešní soukromí zemědělci ji do osevu svých pozemků nezahrnují. Zřejmě se jim jako pícnina nejeví být dostatečně výnosná. Ale pro včelky je to rostlina velmi důležitá .
Anna Čípová
2.8.2020 17:26
Děkuji za komentáře. Svazenka mě okouzlila a chtěla jsem ji přiblížit i vám.
Dana Puchalská
30.7.2020 23:21
To je moc krásná rostlina. Ale zatím jsem ji neviděla tak, jako autorka. Ode dneška budu koukat a hledat ji. Paráda.
Martina Růžičková
30.7.2020 19:23
Moje seznámení s touto, u nás nově se objevující rostlinou, bylo obdobné. Poprvé jsem fialově kvetoucí pole viděla loni v létě u Slavného na Broumovsku. Bylo to navečer, zlatě na ni svítilo sluníčko, včely bzučely ... Úžasný zážitek. Doma jsem pak také na internetu hledala, o jakou rostlinu se jedná :-).
Alena Tollarová
30.7.2020 19:09
Svazenku v okolí vídávám už několik let, asi před dvěma lety se k ní přidala další zajímavá a do té doby mně neznámá rostlina - červený jetel inkarnát. Obojí jsem určitě už dávala na FD. Svazenku jsem si malou rostlinku přinesla a přesadila na zahrádku. Kvetla :)
Jana Šenbergerová
30.7.2020 15:09
Také jsem koukala, když jsem ji poprvé viděla před lety na poli u pastvinské přehrady. Nikdy předtím jsem se s ní nesetkala. Krásná rostlinka, nádherně voní, ale může být pro někoho nebezpečným alergenem.
Marie Seitlová
30.7.2020 10:52
Ještě, že máme takovou toulavou a šikovnou fotografku. Svazenku jsem vůbec neznala a nikdy jsem ji ani neviděla. Jsem ráda, že jsi mě poučila. Louka krásného kvítí a plno včel musela být úžasná. Díky, že jsi se s námi podělila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA