Úvodní foto: Bedřichov, autorka
Nad bitevním polem
31. 7. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Matoušek
2.8.2020 14:52
Co říci. Hezký a zajímavý článek i hezké fotografie. Fajn jsem se prošel.
Věra Ježková
2.8.2020 11:29
Děkuji potřetí. O bitvě jsem si přečetla, až když jsem hledala informace pro článek. Do té doby to pro mě byla jen zajímavá místa u Kolína. Jendo, ten citát znám. Obávám se, že autor měl pravdu. Nám to ale už bude jedno.
Jan Zelenka
2.8.2020 11:20
Historie je historií válek, které provázely lidstvo již od doby, kdy si člověk uvědomil svou lidskou podstatu. Každá válka něco vyřeší a něco zničí. A bohužel nás každá válka přibližuje k tomu neslavnému konci.
Albert Einstein kdysi řekl: „Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“
Je to pravda až příliš děsivá.
Irena Mertová
2.8.2020 09:11
Moc zajímavé. V naší zemi je tolik zajímavých míst, co jsem ještě neviděla.... :-)
Soňa Prachfeldová
1.8.2020 14:22
Zajímavé, ráda si připomenu historické bitvy, ale jen na papíře, moc pěkné fotky.
Anna Potůčková
1.8.2020 11:01
Oprášila jsem díky článku něco z dějepisu, který mně ve škole ale vůbec nebavil. Učil nás jej učitel, kterého spousta žáků neměla ráda - byl to dost tvrdák. Povídalo se, že jeho manželka s ním neměla lehký život. Ona byla třídní učitelkou mého muže a ta byla pro změnu zase oblíbená. Učili každý na jiné škole.
Věra Ježková
1.8.2020 09:12
Děkuji vám dalším. :-) Věro, nevadí, to se občas stane každému. Hani, na obou místech už jsem byla, ještě než jsem přišla na íčko. Na každém jindy. A nefotila jsem tedy pro potřeby článku. Tentokrát byl cíl výletu dán. Na Kolínsku a v Kolíně se mi moc líbí.
Hana Nováková
1.8.2020 09:04
Věrko, asi před rokem jste dala příspěvek k mému článku o rozhledně Bedřichov. Toto místo vás inspirovalo k další návštěvě spojené s bitvou u Kolína. Jsem ráda, že se vám mé rodné Polabí líbí a jistě i v mých dalších článcích najdete inspirací k výletu. Krásné fotky a výstižný článek.
Alena Tollarová
31.7.2020 22:42
Je to zajímavý dokument. Taky jsem před časem objela pomníky, připomínající bitvu u Chlumce a někde v propadlišti mého profilu je o nich článek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA