Muslimský Skalní dóm na Chrámové hoře. Nechal ho vybudovat umájjovský kalífa Abd al-Malik ibn Marwan v r.691 nad Posvátným kamenem. Všechna fota autor
Tato hora je v každém případě svatá
2. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
2.8.2020 10:22
Mystické místo. Člověk je tam plný až mrazivého chvění. Váš článek propojuje velmi zdařile minulost se současností, která se zdá být velmi neutěšená až tragická.
Hana Nováková
2.8.2020 09:09
Pane Zelenka, vaše psaní o Izraeli je vždy poutavé doprovázené krásnými fotkami. Co jsem slyšela od známých, tak je tam krásně a rádi by se tam zase vrátili. Psaní máte podle fotek spojené nejen se vzpomínkami na krásnou zemi, ale a to především na vaši manželku, se kterou jste tyto krásy sdílel, což jistě pro vás umocňuje sílu prožitku třeba i po té delší době. Zase se budu těšit za nějaké putování světem. Nikdy člověk nemá dostatek informací, aby nemohl přijmout další, které mu někdo článkem nabízí.
Marie Seitlová
2.8.2020 08:56
Článek je velmi zajímavý a poučný. Spor v Izraeli se nikdy nevyřeší. Izrael jsem navštívila jako turistka a bylo to zajímavé poznání.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.8.2020 08:39
Moc zajímavý článek. Protože jsem v minulých letech Izrael velmi často navštěvovala vše co jste napsal je pravdivé. Letos bohužel svátek Stánků v Jeruzalémě neoslavím. Moc mi to chybí a věřím, že až skončí doba koronavirová, poletím prvním letadlem do Tel Avivu.
Věra Ježková
2.8.2020 08:29
Jendo, výborný článek, vycházející z tvých znalostí a osobních zážitků. Začátek je moc zajímavý. V izraelské současnosti se ovšem nevyznám, čtení je pro mne proto trochu náročné. Fotky jsou parádní.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA