Ilustrační foto: pixabay.com
Mé tělo je chrám
12. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
13.8.2020 21:09
Ano. Já ten Tvůj chrám dost často obdivuji, i když bohužel jen virtuálně.
Marie Doušová
13.8.2020 11:06
Zvláštní přirovnání, ale plný lásky ,strachu a poznání.Věřím Hano, že Váš chrám ještě dlouho bude zájímat obdivovatele a bude nadále hrdě stát a rozdávat krásu kolem sebe.Dík.
Naděžda Špásová
12.8.2020 19:31
Hanko, dobře jsi to napsala. I z mého chrámu už něco zmizelo, něco se vyměnilo, něco se upravilo. Ale doufám, že současný stav mému chrámu ještě pár let vydrží.
Jan Zelenka
12.8.2020 18:16
Pěkně napsaná alegorie. Tělo jako chrám. Bylo by pěkné, kdyby ten můj chrám pořád pevně a neochvějně stál jako ony tisícileté chrámy, udivující nás svou myšlenkou a věčností. Ten můj malý chrámek ale bohužel mění své rozměry. Co ztrácí na výšce, to si nahrazuje objemem. I ten zvon už nějak blbě zvoní. Ale pořád si musím říkat s francouzským filosofem Descartem - myslím, tedy pořád jsem. A to mne s mojí chátrající tělesnou schránkou pořád smiřuje.
Marie Seitlová
12.8.2020 14:40
Krásné přirovnání k chrámu, ten vyžaduje úctu. Už mi také něco chybí, ale nyní i přibylo, aby se nezbortil. Děkuji.
Jana Šenbergerová
12.8.2020 14:24
Chrám, to zní vznešeně a vyžaduje nejen úctu, ale i patřičnou údržbu. Ať vaše péče ještě dlouho ten váš chrám udržuje a vaší duši se v něm líbí. ♥
Anna Potůčková
12.8.2020 13:47
Bezva zamyšlení. Přiznám se, že by mně vůbec nenapadlo své tělo nazvat chrámem. Ale ano, dá se to k němu přirovnat velmi snadně.
Zdenka Soukupová
12.8.2020 13:05
Moc hezké zamyšlení, Hano. Já mám zatím všechny součástky na svém místě a moc si toho vážím. A ač ateistka, modlím se, aby mi to ještě dlouho vydrželo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA