foto: autorka
Stromy odcházejí
15. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
15.8.2020 17:11
I v našem městě se také nějak divně pečuje o zeleň. Nejenom já ale i mnozí další jen nevěřícně kroutí hlavami nad tím nesmyslným kácením stromů. Strom roste velmi dlouho, svým stínem nám dává v horkých dnech příjemný chládek, v zimě naopak okolí otepluje. A ta čistota vzduchu a vůně stromů je nenahraditelná.
Můj osobní názor je - zbytečné kácení stromů je v dnešní době tím největším prohřeškem, ne-li hříchem přímo až do nebes volajícím *
Marie Měchurová
15.8.2020 13:57
Takový je život. I odcházení k němu patří. Hezké, ale smutné. U nás v zámecké zahradě taky hodně káceli, tehdy se nám to nelíbilo. Dnes tam máme krásné zelené aleje. Kácet ano, ale s rozmyslem, když to ohrožuje okolí.
Irena Mertová
15.8.2020 10:16
Marie, děkuji, ale ten první strom, o kterém píši, přestárlý nebyl - někomu jen překážel. Přitom ho mohli prořezat, stačilo požádat společenství vlastníků. Jak ho umořili, je vidět na fotce na FD pod názvem Smutné memento - strom umořený "dobrým" sousedem*. Ani smrk nebyl přestárlý. A trvá to tak dlouho, než stromy zmohutní... Jen teď čekám, co provede Praha s nádhernými parkovými stromy na Karlově náměstí - prý že revitalizace. Ovšem na netu je spousta návodů, jak zničit stromy. Jak na citované fotce na FD je vedle stromu vidět šeřík, tak ten polámali barbarsky uprostřed, jen pahýly trčely. Pak to samozřejmě zahradníci dají do pořádku...
Zuzana Pivcová
15.8.2020 09:29
Dojalo mě to, Ireno. Vždycky si vzpomenu na naši maminku, která bránila každý strom před úřední mocí. Díky.
Marie Doušová
15.8.2020 09:20
Ireno, moc výstižně napsaná slova,která bolí,ale život stromů se musí obnovovat.Já miluji staré,mohutné stromy a s láskou pozoruji, jak vypráví, co vše se za ta desetiletí stalo a co vše asi zažily. Každý strom má svou minulost a je škoda , že je neumíme ochránit .Budoucnost nás ,ale i těchto starých stromů nemůžeme zastavit.
Dana Puchalská
15.8.2020 08:37
Ireno, krásně a přitom moc smutně jsi popsala dnešní rádoby péči o zeleň v našem městě. Občas taky kroutím hlavou a nechápu....
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA