foto: autorka
Stromy odcházejí
15. 8. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
17.8.2020 12:53
Báseň mě rozesmutněla, vyvolala ty nejintenzivněji vzpomínky na stromy, které mě opustily. Ze svého obdivu a lásky ke stromům jsem se vypsala v článku Slyším vzdychat stromy nejen o Vánocích. Ireno, děkuji. :-)
Danka Rotyková
17.8.2020 12:29
Ireno, úplně jste ovládla moje myšlení. Začala jsem vzpomínat na svá první léta v manželství, kdy jsme bydleli ba Vinohradech v Tyršově ulici za Tylákem. Ulice jsem měla prochozené křížem krážem, mohutné stromy byly to jediné, co mne v centru těšilo. Co toho musely vydržet, přesto se k nim někdy úředníci chovají jako k mrtvé hmotě. Teď už jsem více než 30 let na Jižáku II, za zády mám Kunratický les. Skoro denně tam trávím čas. Letos se mi zdá, že lesníci potřebují prodat hodně dřeva, kácejí nejen napadené stromy, ale hlavně ty zdravé. Je to krásně vidět na kmenech, jak jsou značeny. Rozhodně mi to není jedno, je to pro mnoho lidí z okolí to nejmilejší místo k odpočinku. Snad ho lidská hloupost nezničí.
Jana Šenbergerová
17.8.2020 07:36
Stromy jsou moje téma, v poslední době víc než smutné. Verše jsem "prožívala" s vámi.
Martina Růžičková
16.8.2020 12:58
Hezky a smutně napsáno. Také mám vztah ke stromům v naší ulici. Většina je starší než já a pamatuje moje rodiče i prarodiče. Některé z nádherných jerlínů už dorostly do obřích rozměrů a já se bojím okamžiku, kdy začnou být nebezpečné pro lidi procházející po chodnících...
Soňa Prachfeldová
15.8.2020 18:49
Lidé jsou zvláštní, zasadí malý smrcek a když vyroste, hned je ohrožuje, stíní. A okamžitě pokácet. To nevedeli, že i strom roste a sílí? Je mi líto , stromů, které musí, někdy nemusí odejít, z lidské zvůle. Sázet s rozmyslem a s láskou pečovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA