Město Krk na ostrově Krk. FOTO: autor
České stopy na chorvatském Krku
16. 8. 2020Těch českých stop na největším chorvatském ostrově jsou jistě už miliony. Ovšem málokdo ví, že možná první české stopy na Krku zanechala družina krále Karla IV. a že tu Český klub turistů vyznačil několik turistických tras.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milan Mikula
30.6.2021 07:25
Pěkný článek. Do Bašky jezdíme už přes 20 let. Dovolil bych přidat stopu básníků Jiřího Wolkera (léčil si zde tuberkulózu) a Konstantina Biebla.
Zdenka Jírová
18.8.2020 23:32
Byla jsem v Chorvatsku 2x, poprvé na ostrově Hvar a podruhé V Baška Vodě. Moc se nám tam líbilo i přes některé nepříjemnosti ze strany naší banky. Ráda bych se tam ještě podívala, ale už je pozdě, špatně chodím.
Jarmila Komberec Jakubcová
17.8.2020 21:49
Zajímavé vyprávění, letos jsem v Chorvatsku nebyla, ale příští rok doufám, že se to povede. Chorvatské ostrovy moc neznám. Většinou pobývám buď v Omiši nebo v Podgoře. Zkusím se na nějaký podívat.
Dagmar Bartušková
17.8.2020 21:24
Ahoj Honzo, nikdy jsem neměla pocit, že bych si chtěla užívat volný čas zrovna v Chorvatsku. Táhne mě Asie. Ale jak jsi tu zemi zajímavě popsal, tak možná...
Alena Vávrová
16.8.2020 21:50
Přeji krásnou dovolenou. Znám to tu jen z fotek a vyprávění mladých, byli v těchto místech mockrát.
Marcela Pivcová
16.8.2020 18:56
Myslím, že by si Vaše dnešní vyprávění, stejně i pěkné fotografie, zasloužily od "paní učitelky" jedničku s hvězdičkou. Líbilo se mi.
Zuzana Pivcová
16.8.2020 17:50
Nikdy jsem v těchto končinách nebyla a zřejmě už nebudu. Zajímavá pro mě byla hlavně ta historie. Přeji vám příjemný zbytek dovolené bez turistických návalů, a to i cestou zpět.
Vladislava Dejmková
16.8.2020 15:58
Byli jsme v Bašce na Krku loni, také jsem o tom psala zde na íčku příspěvek Ozvěny chorvatského léta https://www.i60.cz/clanek/detail/23719/ozveny-chorvatskeho-leta
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA