Foto: autorka
Vzpomínkové stromy nebo Stromové vzpomínky?
18. 8. 2020Když kráčím každoročně letním jihočeským Týnem nad Vltavou, vždycky si překvapeně říkám, jaké jsou zde krásné stromy. Nevím, co má na tom hlavní zásluhu, ale nedaleká jaderná elektrárna v Temelíně to zřejmě nebude.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
19.8.2020 20:39
Stromy mám moc ráda a ty v lese několikanásobně! Když se mluví o stromech tak pokaždé si vzpomenu na strom z Babičky.
Soňa Prachfeldová
19.8.2020 20:07
Zuzko, zbývajícím ***, jak posunuji prstem, tak zavádíme často o hodnocení nechtěně. Také obdivuji stromy, jsou něco úžasného a krásného.
Jaroslava Handlová
19.8.2020 13:09
Stromy jsou také moji milou oázou. Čerpám z nich energii a miluji je i pro jejich stín, v němž se dá krásně spočinout, nabrat síly a radovat se z jejich milé společnosti. Děkuji za pěkný článek i fotky.
Marcela Pivcová
19.8.2020 12:28
Stromy jsem měla také vždy svým způsobem ráda, ty Zuzčiny samozřejmě znám. "Náš" smrk jsem už fotografovala snad stokrát. Jako holka jsem si v zahrádce u babičky zasadila malou břízku. Rostla tam ještě, než jsme se odstěhovali. Dnes už určitě dávno není.
Marie Doušová
19.8.2020 11:00
Stromy jsou naší minulostí,budoucnoctí a obrazem našeho vnímání přírody.Od mala miluji stromy a jsem jejich velká obdivovatelka. Každý starý strom zažil toho tolik, že by mohl vyprávět. Škoda,že ho mnoho lidí neslyší a nechrání.Krásně Zuzko napsané,máte můj obdiv. Dík.
Irena Mertová
19.8.2020 08:28
Ano, žijeme tu se stromy a všímáme si jich, máme je rádi. Nejsou to pro nás jen "lokace" z počítačové hry, nejsou to jen čísla z statistiky. Pokud někdo chodí stále jen s očima vnímajícíma virtuální realitu v mobilu , může se mu stát, že do takového krásného moudrého stromu narazí čelem :-). Co mě v poslední době překvapilo: paní, která miluje kytky a věnuje se zahradničení by se ráda zbavila nádherného stinného javoru, protože jí semínka padají do záhonů...
Mirek Hahn
19.8.2020 08:23
Krásné téma.... ! Také na mne působí stromy, zvlášť mohutné a letité, často solitérní. Vytvářejí atmosféru jistoty a pohody, v některých případech tajemna až mystiky. Občas mám štěstí a narazím na nějaký nenavštěvovaný a zarostlý park nebo sad. Považuji si takových míst.
Hana Práglová
19.8.2020 07:19
Zuzko,moc hezké.!!Taky mám ráda stromy.K některým díky vzpomínkám mám citový vztah.Onehdy soused prodal zahradu,kde jse prožila dětství.Nový majitel začal kácením stromů,keřů a ničením všeho jakousi chemikálií.
Je mi z toho smutno
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA