Foto: autorka
Vzpomínka: Čas vzdělávání
3. 9. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Matoušek
8.9.2020 10:56
Vyvolala jste ve mě vzpomínky na školní léta a současně jsem se i pobavil. Máte správný humor.
Naděžda Špásová
5.9.2020 17:00
Panebože, i když to po sobě čtu, chybička se vloudí: ... děti ochuzeny... :-)
Daniela Řeřichová
4.9.2020 16:55
Naděždo, moc děkuji za milou zpětnou vazbu, je to pro mne povzbuzení.
Daniela Řeřichová
4.9.2020 16:50
Pane Zelenko, vážím si Vašeho příspěvku. Moje sestra je také "přeučená" levačka, musela psát pravou rukou, ale krásně maluje levou. Článek bilancuje i balancuje, protože životem každého z nás prošla i řada učitelů, co nám způsobili šrámy na duši.
Naděžda Špásová
4.9.2020 16:44
Na ZŠ si taky občas vzpomenu, dodnes čerpám znalosti z ČJ, které do mně, obrazně řečeno, i když občas nějaký ten štulec do zad přiletěl, byla jsem totiž dost ukecaná, vtloukla naše milovaná třídní učitelka. Myslím, že o tohle jsou dnešní děti ochuzeni, není jim věnována pozornost, kterou by si od kantorů zasloužily. Dano, napsala jsi to moc hezky. (◕ᴗ◕✿)
Jan Zelenka
4.9.2020 16:03
Krásný článek. Vybavila se mně také vzpomínka na jeden smyčec. Ale není to vzpomínka pozitivní, jako v případě paní Řeřichové. Bylo to v první třídě, kde nás měl ředitel místní školy, kterému jsme přezdívali Kozí duch. A ten mě mlátil smyčcem přes prsty, protože jako levák jsem začal psát levou rukou. O leváctví se toho ještě moc nevědělo. Začal jsem pochopitelně koktat, což je pochopitelně první příznak přeučení. Dodnes píši blbě pravou a levou neumím.
O svých školních letech píši ve své knize Návraty a ještě v knize dosud nevydaných glos. Článek je moc pěkný a hezky bilancuje celá školní léta.
Daniela Řeřichová
3.9.2020 20:50
Děkuji Daně, Janě, Ivaně za milou reakci, myslím, že máme generačně podobné zkušenosti a díváme se na věci s nadhledem.
Jana Šenbergerová
3.9.2020 19:57
Krásně jsem si početla a jsem moc ráda, že už do školy nemusím ani jako žákyně, ani jako kantorka. Teď dávám přednost jiným učebnám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA