www.pixabay.com
Máte chuť řešit hádanky?
12. 9. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
13.9.2020 06:37
Vidím, že hádanky jsou odhalené, tak jen pro upřesnění zveřejňuju:
1. dort podřízneme jedním vertikální řezem na polovinu, a pak rozdělíme dvěma vertikálními řezy na čtvrtiny. Pokud je na povrchu ozdobený, polovina jedlíků má trochu smůlu.
2. Spočítáme pecky od meruněk
3. K výsledku 40 jste dospěli podle komentářů všichni a je správně. Existuje však ještě jedno řešení s výsledkem 96. Jak se k němu dojde?
1 + (1 x 4 ) = 5
2 + (2 x 5) = 12
3 + (3 x 6) = 21
8 + (8 x 11) = 96
Elena Valeriánová
12.9.2020 21:45
Úkol č. 1 je pro mne záhada. Dvě a tři mám vyřešené, doufám. Těším se na vyluštění.
Jaroslav Kolín
12.9.2020 19:42
V zadání nestojí, že ty díly dortu musí být stejně veliké. Leč mohou. ;-)
Eva Mužíková
12.9.2020 18:42
Druhý a třetí si myslím mám dobře. Ten dort si tady kreslím, ale zatím jsem na to, aby byl každý dílek stejně velký nepřišla... uvidím, nevzdávám to...
Jana Šenbergerová
12.9.2020 16:30
První úkol mi dal zabrat, ale mám osm stejně velkých kousků. Druhý úkol se mi zdál ještě těžší, ale vzpomněla jsem si na letošní meruňkový koláč a snad mi to došlo. Nejmíň práce jsem kupodivu měla se třetím, přestože matematika není můj koníček. Tak jsem zvědavá ...
Eliška Murasová
12.9.2020 10:23
První a třetí úkol jsem vyluštila lehce, ale u meruněk mi to ani trochu nezapíná...ale ještě budu přemýšlet.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA