Naděžda Špásová
15.9.2020 16:10
Tak to jsem z toho jelen, včera jsem to sem psala, ale asi neposlala. Dort jsem ani nehádala, Trojka je 40 a dvojka je chyták, nebo tak něco, rozhodně při zavařování a výrobě džemu nepočítám ovoce, jen vážím.
Vladislava Dejmková
14.9.2020 07:14
No jo, spletla jsem se. První řez měl být horizontální. Omlouvám se.
Jaroslava Handlová
13.9.2020 23:00
Hádanky hezké. 2. a 3. u mě správná odpověď. U první jsem asi natvrdlá. Já jsem si odpověděla nejprve HORIZONTÁLNÍ řez přes polovinu a z toho pak 2 běžné vertikální a vznikne 8 stejných kousků. Vlaďko, nemohla jsi se splést? Nejde mi to do hlavy.
ivana kosťunová
13.9.2020 20:08
Jedničku jsem taky nedala - možná slovíčkařím, ale v zadání bylo rozkrojit dost, nikoliv korpus, takže jsem zkoušela ten řez zahnout- no povedlo se, ale kousky byly dost výrazně nestejné. :))
Eva Mužíková
13.9.2020 14:13
Takže, trojka jednoznačně správná, u meruňek jsem uvažovala že zvážím jednu vyloupnutou a pak zvážím džem a vydělím... naprostá blbost, že--. Ta jednička mne napadla přesně tak, jak to je. ALE kdyby to byl korpus... Rozkrojit jej na polovinu naplněný, tomu jsem nevěřila.... Dobrá zábava..
Eliška Murasová
13.9.2020 11:44
U poslední jsem měla výsledek 96, tak jsem musela vykoumat, jak jste přišli ke 40, ale už to mám. Díky Vlaďko, bylo to zábavné.
Elena Valeriánová
13.9.2020 11:33
O jedničce jsem takto neuvažovala, protože jsem si říkala, že to je nesmysl. 2 a 3 mám. Dobrý, dám luštit vnoučkovi.
Irena Drob
13.9.2020 11:12
OK všechny 3, ale druhé řešení 3. hádanky by mě napadlo, jen kdybych znala výsledek.?
Jana Šenbergerová
13.9.2020 09:45
Za 1. a 3. úkol se mohu pochválit, u druhého jsem díky děsně kyselým meruňkám došla jen k závěru, že by mi bohatě stačila jedna lžička do všech meruněk, čímž by byl úkol také splněn. Každé dvě by byly okyseleny tou jedinou lžičkou citronu. :-) Tím druhým způsobem bych třetí úkol nikdy nevyřešila, protože bych na takové řešení nepřišla. :-(
Zuzana Pivcová
13.9.2020 09:41
Jsem ráda, že jsem trefila aspoň tu dvojku a trojku, to si nevymýšlím. Ale vertikální řezy v jedničce, tak to mě nenapadlo.
Načíst starší příspěvky