Ilustrační foto: pixabay.com
Úvaha přímo klasická
4. 10. 2020Zjistil jsem, že je moc dobré si občas vzít knížku některého z klasiků literatury, ať už je to prozaik, žurnalista, či básník, vychutnat si nosnou myšlenku díla a také formu, kterou je ta která myšlenka ztvárněna.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
6.10.2020 10:10
Ze mě spisovatel nikdy nebude. Ale nedávno mě inspirovala kamarádka, která mě upozornila na knihu Jakuba Arbesa Okolí Prahy a hned mi ji půjčila. Jsme obě Smíchovačky, kde žil i Arbes. Je to úžasné si počíst, jak Smíchov a okolí Prahy vypadalo v polovině 19. století. Našla jsem, že je tu knihu možné koupit v Antikvariátě přes internet. Kdo umí psát ať píše dál.
Zuzana Pivcová
5.10.2020 15:56
Přemýšlela jsem, jestli ty knížky drží Věrka. :-D Já jsem se nikdy nechystala něco vydat. Vždycky si vzpomenu na Františka M., který vydal dost draze své povídky, část jich rozdal, zbytek měl stále ve skříni a mrzelo ho to. Ale Vy už zkušenosti máte, takže pokračujte. Přeji Vám to!!
Jana Šenbergerová
5.10.2020 13:45
Plně se ztotožňuji s názvem článku. Byla by škoda přestat psát ...
Anna Potůčková
5.10.2020 09:28
Zajímavá úvaha a přeji spoustu dalších literárních děl - at už jsou to verše, povídky nebo celý román
Jan Zelenka
4.10.2020 18:36
Paní Kosťunová, vydáním první knihy určitě ne. Možná tím, co píšete dál. Čtenářským ohlasem a určitě vnitřním pocitem, že mám, co sdělit a že mám na to, abych to sdělil a dal tomu odpovídající formu. Ernest Hemingway kdysi řekl: "Nejdříve je třeba se naučit tomu, o čem píšeš a potom je třeba se naučit psát. Na jedno i druhé padne celý život".
Zatím díky všem za dosavadní komentáře.
Dana Puchalská
4.10.2020 16:57
Úvaha je skvělá a jsem ráda, že autor citoval něco málo ze "Švejka". Děkuju Honzo. :-D
.
Věra Ježková
4.10.2020 15:18
Tak o tom by mě nikdy nenapadlo přemýšlet. Jednak nejsem spisovatel v pravém slova smyslu, protože jsem psala pouze knihy odborné, jednak jsem vždy vnímala pod pojmem klasik literáta již nežijícího. A proto ti, můj milý Jendo, přeji, abys ještě dlouho nebyl klasikem.
Naděžda Špásová
4.10.2020 14:35
Ten Švejkův výrok je tak pravdivý, až to hezký není. Jendo, tak ať ti to psaní jde pěkně od ruky. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA