Úvodní foto: https://pixabay.com/cs/images/search/vídeň/
O xenofobii s úsměvem XVIII: Rakušané
5. 10. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František Matoušek
7.10.2020 11:12
Zajímavé "kouknutí" na naše sousedy. Myslím, že v něčem jsme si podobni. Zejména v tom neustálém kritizování všeho různého. Stále jsme s něčím nespokojeni. Neznám Rakušany tak, abych je mohl srovnávat, ale vídeňský řízek mám rád. :-)
Věra Ježková
6.10.2020 06:54
Děkuji vám. :-) Rakušany neznám. Rakousko mi je sympatické, ale byla jsem tam jen na poznávacím zájezdu v Alpách a jeden den ve Vídni. Text se mi líbí.
Zuzana Pivcová
5.10.2020 16:04
Nedokážu hodnotit Rakousko jako stát a do dějin 2. světové války se mi moc nechce. Rakušanů jsem poznala několik, byli vzdělaní - z oblasti kultury a historie, i třeba v dost vysokém postavení, ale moc milí a srdeční. Pamatuji si, jak hned brzy po listopadu přijel do archivu ředitel přes celé archivnictví, byla jsem s ním na obědě, a cestou jsem jen tak řekla, že bych šla na čas do Rakouska, ještě zlepšit jazyk, třeba někam uklízet! A on mě hrozně "srovnal", co mě to napadá, že se přece takhle neshodím, když mám zdaleka na víc.
Jana Šenbergerová
5.10.2020 13:24
Nemohu posoudit, Rakouskem vždy jen projíždím a ta chvilka, kterou jsem tam jednou strávila na vánočních trzích vypovídá jen o tom, že o Vánocích tone Vídeň v záři světel. Pěkné, to osvětlení i článek. :-)
Jan Zelenka
5.10.2020 12:21
Rakušan se velmi těžko charakterizuje. Já jsem nikdy takto nepřemýšlel a byl jsem v Rakousku několikrát. Těžko se k textu vyjadřovat, já mám na Rakousko a Rakušany jen ty nejlepší vzpomínky. Musel bych tam žít déle, než týden, či čtrnáct dní dovolené. A tak beru to, co je výše psáno.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA