O xenofobii s úsměvem XVIII: Rakušané
Úvodní foto: https://pixabay.com/cs/images/search/vídeň/

O xenofobii s úsměvem XVIII: Rakušané

5. 10. 2020
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Matoušek
Zajímavé "kouknutí" na naše sousedy. Myslím, že v něčem jsme si podobni. Zejména v tom neustálém kritizování všeho různého. Stále jsme s něčím nespokojeni. Neznám Rakušany tak, abych je mohl srovnávat, ale vídeňský řízek mám rád. :-)
Martina Růžičková
Vtipná charakteristika dalšího národa mě pobavila.
Věra Ježková
Děkuji vám. :-) Rakušany neznám. Rakousko mi je sympatické, ale byla jsem tam jen na poznávacím zájezdu v Alpách a jeden den ve Vídni. Text se mi líbí.
Zuzana Pivcová
Nedokážu hodnotit Rakousko jako stát a do dějin 2. světové války se mi moc nechce. Rakušanů jsem poznala několik, byli vzdělaní - z oblasti kultury a historie, i třeba v dost vysokém postavení, ale moc milí a srdeční. Pamatuji si, jak hned brzy po listopadu přijel do archivu ředitel přes celé archivnictví, byla jsem s ním na obědě, a cestou jsem jen tak řekla, že bych šla na čas do Rakouska, ještě zlepšit jazyk, třeba někam uklízet! A on mě hrozně "srovnal", co mě to napadá, že se přece takhle neshodím, když mám zdaleka na víc.
Dana Puchalská
Ano, zajímavé.
Jitka Hašková
Moc zajímavé.
Jana Šenbergerová
Nemohu posoudit, Rakouskem vždy jen projíždím a ta chvilka, kterou jsem tam jednou strávila na vánočních trzích vypovídá jen o tom, že o Vánocích tone Vídeň v záři světel. Pěkné, to osvětlení i článek. :-)
Jan Zelenka
Rakušan se velmi těžko charakterizuje. Já jsem nikdy takto nepřemýšlel a byl jsem v Rakousku několikrát. Těžko se k textu vyjadřovat, já mám na Rakousko a Rakušany jen ty nejlepší vzpomínky. Musel bych tam žít déle, než týden, či čtrnáct dní dovolené. A tak beru to, co je výše psáno.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%