Po půl století opět ve škole
FOTO: archiv autorky

Po půl století opět ve škole

6. 10. 2020

Vlastně jsem o tom chtěla psát už před rokem, kdy se mi to "přihodilo". Ale čas běžel a běžel, až jsem na to zapomněla. A připomněl mi to až můj vnouček, když jsem mu ukazovala, kam chodil do školy jeho tatínek. Zvídavě se zeptal: "A ty jsi taky chodila do téhle školy?"

vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Moc hezké vzpomínání. Moje škola kam jsem devět let chodila stojí dál a je to opravdu krásná stavba. Dokonce si zahrála v několika detektivkách ze současné doby. Ale je pravda, že jsem se tam už od roku 2002 na ní nebyla podívat.
Marie Novotná
Moje základní škola s 1 stupněm je rodným domem Jana Zrzavého.Již několik měsíců je zavřená a pronajatá ke komerčním účelům i přes protesty všech,kdo podporují záchranu této památky.Jen těžko se tam opětovně podívám.2stupeň v HB je ze školy mimo jiné Senior-point.Hezké vzpomínky.
Hana Nováková
Vlaďko, krásná vzpomínka na školní léta. Tyto vzpomínky mě vždy dostanou a upadne i nějaká ta slzička. Třeba ze školy v přírodě, vytahané teplánky, gumové panenky ke hraní i spaní, staré penály, Bože, kde ty časy jsou schované, prosím ještě jednou jen tak mi životem prolétněte...
Zuzana Pivcová
Vlaďko, takovéto články o škole mám moc ráda. Já jsem sice šla do 1. třídy už v září 1955, ale fotku z první třídy mám nápadně podobnou. A když máme třídní sraz a čas od času (v Lomnici nad Popelkou) nás pustí do školy, nestačím koukat, jak se to tam změnilo, i když budova vypadá zvenku stále stejně a krásně.
Jan Zelenka
Pěkná vzpomínka. Já jsem ve vesnické škole svého mládí už nikdy nebyl. Různá zaměstnání mě honila po Čechách a na základní školu si už nepamatuji. Od té doby změnila výrazně svoji tvář a rozšířila se. Původně to byla dvojtřídka, takže v jedné třídě seděly i tři ročníky. Pro učitelku to bylo náročné.
Eva Mužíková
Hezké shrnutí Vlaďko, mám ráda články a fotografie z této doby.
František Matoušek
"Moje" škola, do které jsem začal chodit jako prvňáček nesla jméno Dr.Edvarda Beneše, který v r.1936 byl při jejím otevření. I tato škola byla na tehdejší dobu moderní s ústředním vytápěním, prostornými chodbami, světlými třídami. Za to měšťanka, kam jsme byli přeřazeni my bydlící za kolejemi, nás přivítala svými tmavými místnostmi, násypnými kamny, věšáky na kabáty přímo ve třídě a lavicemi snad z minulého století. Hezký článek, vzpomínka na školní léta. Hezké dobové fotografie. Oproti Vlaďce jsem já měl tělocvik nejraději.
Věra Ježková
Od doby, kdy jsem začala chodit do první třídy, bydlím ob jeden dům vedle školy. Míváme tam schůze bytového družstva a chodíme tam volit. Takže ji občas vidím i zevnitř.
Daniela Řeřichová
Moc milý článek, mám hodně identických vzpomínek na školní léta. Také jsem měla radši tělocvik na hřišti nebo na kluzišti, a bavily mě pozemky i dílny, navíc jsme tam získali určité pracovní návyky. Ohledně školní jídelny jsem nebyla vybíravá, problém spíš byl v tom, že jsme ztráceli ty pidistravenky. Bohužel má škola je již dáno zbouraná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%