Nakupují přes internet a baví je to. Padají další mýty o seniorech
Ilustrační foto: ingimage.com

Nakupují přes internet a baví je to. Padají další mýty o seniorech

16. 10. 2020

Penzisté si raději zajdou nakoupit osobně, e-shopy nemají rádi. Nakupují rádi v akcích a nejvíce utrácejí v lékárnách. To si často myslí mladí lidé o těch starších. Právě přístup k nakupování je jedním z častých mýtů spojených s životem ve vyšším věku.

nákupy senioři
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milán Vosmik
Děláte ze seniorů neustále blbce. Bureš a ta jeho nemožná sebranka si ze seniorů dělá rukojmí a ostatní pak koukají na seniory jako na nějakou exotickou zvěř. Trochu víc úcty by to chtělo a nemusíte psát takové přiblblé články.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nevím proč my dříve narození bychom měli zaostávat za mladšími. Bez práce na počítači bych nemohla vůbec vykonávat svou profesi.
Hana Polednová
Nakupuji už většinu zboží přes internet a platím výhradně kartou. Nyní už je ta možnost téměř všude. Internetové bankovnictví mám skoro od začátku a jsem naprosto spokojená. Veškeré výpisy, faktury a vyúčtování si nechávám posílat elektronicky, takže nejsem vůbec odkázaná na poštovní služby. Myslím, že my senioři už tolik nezaostáváme za mladými.
Hana Rypáčková
Internetové bankovnictví je tak pohodlné a v této době i bezpečné.. Přeji si mít možnost cokoliv vyřizovat digitálně, už se to dost lepší.. Ale důchodce, který na odchodu z práce počítač využíval má náskok. Těch, co ještě neměli možnost se to naučit, ubývá.
Zdenka Soukupová
Nákup přes internet mi problém nedělá. Dnes je výhoda i to, že když nejsem zrovna při dodání doma, nechá dopravce zásilku v nějakém výdejním místě ve městě. Nenakupuji ale oblečení. To si radši vyzkouším v obchodě a nemusím řešit, že mi třeba nepadne.
Olga Škopánová
Nevím, co by se muselo stát, aby mladší generace přestaly seniory považovat za neschopné popasovat se s moderními technologiemi. Možná teprve tehdy až nějaký senior vyletí do vesmíru.
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám internetové bankovnictví již řadu let. V obchodech skoro všude kde to jde platím kartou. Nakupuji v e-schopech např. kosmetiku, oblečení, elektroniku atd.Většinou si parfém vyzkouším v kamen.obchodě a pak koupím na netu. Je to o hodně lacinější. Většinou u sebe nemívám ani velkou hotovost. V dnešní době je platba kartou i lepší, protože na bankovkách mohou být viry.
Anna Potůčková
Internetové bankovnictví také nemám, a ani oněm neuvažuji. Ale na netu nakupuji hodně často - nejvíce však krmiva pro své psy.
Věra Ježková
Přes internet občas nakupuji, nebaví mě chodit po obchodech. A dnes je to i nebezpečné. Internetové bankovnictví ale nemám a mít nebudu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%