Nabít ho a vystřelit!
FOTO: autorka

Nabít ho a vystřelit!

14. 10. 2020

Koronavirus, ten skřet, který není vidět, není slyšet, není cítit, se vplížil do našich domovů, kanceláří, škol, výrobních hal i leckam jinam a začal zprvu nenápadně, postupem času s drzou razancí řídit naše životy. Loni na podzim jsem jako dárky svým blízkým koupila vstupenky na koncert. Měl se konat v květnu. Kvůli skřetovi byl odložen na září. V září byl odložen na září - v roce 2021. V šuplíku mám i vstupenky na jiný koncert. Ten se měl konat v březnu. Kvůli skřetovi byl odložen na prosinec. Budu sedět v hledišti nebo doma? Zdá se, že to je v moci skřeta. Ale i na odpovědnosti nás všech. Nechceme přece potkávat v ulicích nápisy a piktogramy z přílohové obrázkové galerie.

V sobotu se měly v Terezíně konat Josefínské slavnosti s bitvou v dobových uniformách v prostoru šancí. Posléze byly pečlivě nažehlené dobové vojenské uniformy odsouzeny k uložení nikoli do bahna bojiště před zraky diváků, ale do skříní. Plán bitvy byl odložen o rok. Možná ... Tak mě napadlo, že kdyby se bitva odehrála, třeba by se podařilo virus nabít a vystřelit někam do nenávratna :)

Hezké dny bez nákazy, milí čtenáři!

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Aleno, hezké, i když vlastně smutné. kdybych věděla, že se dá tap otvora někam vystřelit, nelituji peněz za samopal a už nabíjím.
Marie Seitlová
Kde se vzal, tu se vzal jeden skřet a svět je vzhůru nohama.
Eliška Murasová
Ali, vítězství možné, ale bohužel ještě daleko. Dobrá dokumentace, ale v tom množství na mě cedule působí trochu depresivně. Bude líp!
Anna Potůčková
Hezky zdokumentována současná doba na Tvým fotografiích. Když jsem četla, že " Tak mě napadlo, že kdyby se bitva odehrála, třeba by se podařilo virus nabít a vystřelit někam do nenávratna" tak možná máš nějaké řešení na rozdíl od těch co jen kritizují a nijak nenavrhnou, co by udělali jinak a lépe, než současná vláda. Přiznám se, že já sama nápad nemám takový, aby koronavirus zničil, zprovodil z našeho světa ......
Věra Ježková
Ali, dobrý článek i fotky. Já ale neříkám skřet, pod ním si přestavuju větší bytost. Od začátku mu říkám prevít. Drž se a měj se. :-)
Eva Mužíková
I mně mluvíš z duše. Jak se Ti podařilo shromáždit tolik " dokumentů" ?? Kdyby se nejednalo o tak vážnou věc, napsala bych - vtipné..
Jana Šenbergerová
To se ti moc povedlo. Teď ještě aby se nám povedlo jinak zatočit s tím skřetem, když se puškám šikovně vyhnul.
Irena Mertová
Co na to říci.... Je to tak, hezky jsi to zdokumentovala fotkami....
Jitka Hašková
Aleno, mluvíš mi z duše. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

22%