Jak dlouhé jsou Lovosice?
FOTO: autorka

Jak dlouhé jsou Lovosice?

23. 10. 2020
cestování Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Volák
Možná by to chtělo vztáhnout k šířce Lovosic. Když vezmeme, že Lovosice začínají někde u autobusové zastávky Lhotka nad Labem a pozvolným obloukem se táhnou až dejme tomu k Secheze, tak to jsou cca 3 km a v nejširším místě, cca od křižovatky Průmyslová/ silnice I/30 až po Osmičku, mají cca 1 km. Proto díky roztažení do délky se říká dlouhý jak Lovosice.
Antonín Nebuželský
Párkrát jsem šel od fabriky", dnes Lovochemie na zastávku Lovosice město, odkod jsem jezdil do Ústí. Nechá se to šlapat, ale doporučuji Libouchec, odkud pocházím. To je teprve něco, párkrát jsem si říkal,že by si to měli lovosičáci zkusit, možná by potom říkali"dlouhý jako Libouchec. :-)
Josef Borecký
Mezi Libochovicemi a Lovosicemi jsem prožil nejkrásnější část dětství v Deli pracoval můj strýc a tak zlomkové oplatky z krabice byla často vítaná laskominka. Stále mám v paměti cukrárnu, kam nás vzal za odměnu starší bratranec za pomoc při česání chmele.
Jan Zelenka
Jako dítě jsem znal z Lovosic pouze nádraží, kde jsme přestupovali na motoráček do Třebenic. Jako Litoměřičák už toho znám trochu víc. Kavárnu u Labe s rozhlednou, Lovoš s terasou a restaurací, pěknou cukrárnu na náměstí a hlavně litoměřické doktory ke kterým se utíkám od těch litoměřických. Lovosice mají dnes daleko lepší tvář, než dříve.
Jana Hošková
Tohle rčení jsme doma jako Severočeši dost často používali, a tak v mém dětství byly Lovosice známkou čehosi nekonečného. Lovoš mne přitahuje, v jeho okolí prý byly v šeru dávnověku první osady. Jméno se tedy odvozuje od "lovců" a lovu, takže okolí muselo být plné zvěře. Zajímalo by mne, jestli dnešní naše zvěř používá toho "chodníčku", který byl vytvořen nad dálnicí...vzpomenu si pokaždé, když tudy projíždíme.
Jaroslava Handlová
Já znám Lovosice jen z častých průjezdů. Nešlo nevšimnout si těch zchátralých zdí bývalé továrny. Díky Tobě jsem teď uviděla Lovosice ještě v trochu lepším světle. Ta Pfannschmidtova vila vypadá moc hezky. Velký i Malý Lovoš je zajímavý v každém ročním období.
Daniela Řeřichová
Moc pěkný článek. Jako vždy sugestivní fotogafie.
Soňa Prachfeldová
Hezké vzpomenutí, Lovosice je pěkné udržované město.
Eva Mužíková
V Lovosicích jsem byla několikrát, když nám tam domů k rodičům utekly děti, umístěné v našem ústavu. Tvé barvité líčení se mi moc líbí. Podobné kresby, jako v té "Tvé", vile máme tady v budově zdr. střediska . Také stařičká vila...
František Matoušek
Lovosicemi jsem vždy jen projížděl. Děkuji proto za seznámení s nimi. Hezká vzpomínka na mládí doplněná pěknými fotografiemi. Docela jsem byl tímto článkem inspirován.No, uvidíme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%