Ilustrační foto: pixabay.com
Kousek melouna
8. 11. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
8.11.2020 15:33
Krásná vzpomínka. Melouny mám ráda od dětství. Nejvíc jsem si svůj "krajíc" melounu užívala na zahradě. Pecky jsem vyplivovala do trávy, ale nikdy nám tam žádné nevyrostly. Dnes pecky jím s melounem, ale málokdy je tak dobrý jako kdysi. V posledních letech chutnají, jako by je cestou k nám někde uvařili.
Alena Vávrová
8.11.2020 14:45
Pamatuji se, že klidně i v sobotu nebo v neděli přijel na náměstí náklaďák plný melounů až někde ze Slovenska. Jak jsme se to dozvěděli, to už nevím, ale rodiče nás tam s velikou síťovkou poslali a meloun byl vždycky, ač se u nás obracela každá koruna nejmíň 2x.
Zuzana Pivcová
8.11.2020 14:17
I když za nás až na výjimečné předvánoční období nebylo exotické ovoce, tak melouny byly. Protože z nich hrozně tekla šťáva, tak mě s ním poslala maminka na společný balkon nad dvorkem. Kousala jsem opřená o zábradlí a šťáva melounu nakapala na hlavu jedné paní z domu, takže se šla podívat, co a odkud to je. No, nějak to vzala. Mám ráda melouny dodnes, ale většina prodávaných není tak sladká jako dřív. Jiný druh nebo nezralé?? Díky, Jituš.
Dana Puchalská
8.11.2020 14:11
Ano, kus melounu za korunu to bylo něco. Náš zelinář na rohu to dělal. Bylo to skvělý a pak všichni ven. A když jsem byla u babičky, kde je neprodávali, tak mi jej vozili naši.
Alena Várošová
8.11.2020 13:16
Nevzpomínám si,že by nám rodiče jako dětem koupili meloun.Vím,že na banány a mandariky,pomeranče stály dlouhé fronty. Jitko hezká vzpomínka.
Jan Zelenka
8.11.2020 12:57
I na vesnici jsme se občas k melounu dostali, takže tvé vzpomínce, Jitko, rozumím.
Irena Mertová
8.11.2020 12:33
Hezká vzpomínka. Naši mě jednou poslali asi osmiletou pro meloun, byl moc velký, tak jsem ho kutálela do kopce jak ten brouk...:-)
Naděžda Špásová
8.11.2020 12:26
Jitko, hezká vzpomínka. Já si ale opravdu nevzpomínám, že bych jako dítě jedla melouna. Určitě ho ve vesnici nikdo nepěstoval a naši by nám ho nekoupili. Vynahrazuji si to každý rok, mám melouna ráda. :-)
Helena Votíková
8.11.2020 09:38
Jitko já bych ještě doplnila, že ta šťáva nám dělala na ušmudlaných tvářích cestičky. A tvůj článek vyvolal mou vzpomínku. Naproti našeho domu byl plácek, kde vždycky stály kolotoče a houpačky. Měli jsme na zahradě třešně, spoustu třešní, a já jsem si vždycky narvala kapsy k prasknutí a běžela za těmi kolotočáři, aby mě zhouply. Ne vždy to vyšlo. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA