FOTO: autorka
Výlet k jezeru MOST
13. 11. 2020V polovině září proběhla sdělovacími prostředky zpráva o otevření jezera Most pro veřejnost. Jezero Most? Vodou z řeky Ohře, přiváděnou z Nechranické přehrady, se napouštělo dlouhých dvanáct let. Postupně se vodou naplnila obrovská jáma původně uhelného lomu Ležáky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
19.1.2021 12:55
Vracím se k tomuto článku po čase a děkuji za vaše komentáře. Byla jsem se tam podívat teď v zimě, zajímalo mě, jestli jezero je zamzlé. Není a je zimní oázou nejen pro Mostečany, ale i pro stovky nebo možná spíš tisíce vodních ptáků. Racků, kormoránů, divokých hus i dalších. Rackové byli po vodní ploše rozhozeni jak bílé tečky a bylo jich nesmírné množství.
Eva Braunová
14.11.2020 20:29
Jezero je moc krásné,ale zatím takové nehotové,chybí mě tam stromy,vodní ptáci.Objela jsem ho na kole.
Eliška Murasová
14.11.2020 12:41
Zajímavý článek, aspoň vím a vidím, když už se asi do těch míst nedostanu. Dobré fotky, obzvlášť ty mlžné. Musím konstatovat, že jsi zdatná a odvážná turistka!
Soňa Prachfeldová
14.11.2020 07:51
To se budou Mostecané mít. Byla jsem tam několikrát, až vše bude upravené , určitě to bude oáza radosti a sportování.
Anna Čípová
13.11.2020 20:02
Jako vždy bezva článek i fotky. Díky za přiblížení zajímavého jezera, kam se těžko kdy dostanu.
Jitka Mošovská
13.11.2020 19:56
To tedy je pro mne novina. Mám v Mostě příbuzné a jako mladičká jsem tam strávila víkend. Tenkrát mi ukazovali haldy uhlí, měli dost znečištěné ovzduší a proto jezdili do jižních Čech do lázní. Tak ať se jim daří lépe.
Jaroslava Handlová
13.11.2020 19:51
Dobře, že jsi i v mlze našla cestu k jezeru. Za odvahu jsi byla odměněna velkou dávkou jezerní poezie. Díky, že ji můžeme sdílet s Tebou prostřednictvím pěkných fotek a taky díky za tip na výlet v příštím roce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA