Ilustrační foto: pixabay.com
Moje první brýle
24. 11. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
24.11.2020 13:17
Brýle na čtení mám asi od 45ti let. A skoro celou dobu je nosím na šňůrce. V práci se mi totiž stávalo, že jsem šla něco vyřídit do jiné kanceláře. Brýle jsem nechala na svém stole. Tak šup pro ně. S kolegyní jsme vyřídily něco kolem faktur a vrátila jsem se do své kanceláře. A brýle zase zůstaly "ve fakturách". No, dost jsem se kvůli nim naběhala v práci i doma, než mě zachránila ta šňůrka.
Eva Kopecká
24.11.2020 13:09
Na své první brýle vzpomínám velice přesně. To jsem si jednoho krásného dne ráno vzala telefonní seznam a místo do květinářství se dovolala někam na úřad. Chvíli byli z mé objednávky paf a já se hned odpoledne vydala do Optiky. Již delší dobu jsem měla pocit, že bych se tam měla nejspíš zastavit. Paní, zvyklá asi od lidí na ledacos, mi, jak už se tak dělá, měnila ta sklíčka v nasazených brýlích a ptala se: A teď? A co takhle? Je tohle lepší? Jednou jsem viděla líp, jednou hůř, ale ona už přesně věděla, co a jak. Tak, povídá si pro sebe, to bychom měli. Civím na rozmazanou tabulku s písmenky a povídám jí, jako přes to, co jste mi tam dala teď, nevidím skoro nic. Vraťte si tam to předtím! A za mnou se ozval tichý hlas...PANÍ...VY TAM TEĎ NEMÁTE NIC...TEĎ TOTIŽ KOUKÁTE JENOM SVÝMA OČIMA, VÍTE....No...a bylo to.
Jitka Hašková
24.11.2020 11:31
Hezký článek. S brýlemi to není jednoduché. já jsem dostala první brýle na četní v první třídě (rok 1950). Nebavilo mě je nosit. viděla jsem dobře i bez nich, tak jsem je nenosila. Brýle na čtení jsem začala potřebovat až po čtyřicítce, když jsem si zkazila oči u počítačové obrazovky. Takže si "užívám" s brýlemi něco přes 30 let a jsem ráda, že to nebylo celý život.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA