Soňa Prachfeldová
2.12.2020 07:41
Mám je ráda a těším se z každého vyrašeného stvolu. Ta moje nejmladší orchidej má jen jeden květ, už se na něho těším, až se otevře. Kořeny stříhám. Helenko hodně radostí z těchto krásných a vděčných krásek.
Helena Votíková
1.12.2020 09:36
Mám jen dvě. Jednu s velkými květy a jednu s těmi drobnějšími. Nejsem žádný extra zahradník a vždy když rozkvete první květ jim řeknu Ahoj holka, tak se zase vidíme. Pevně věřím, že jim to pomáhá a mě potěší. Občas jim podstrčím výživnou tyčinku.
Vladislava Dejmková
30.11.2020 19:50
Také mám několik orchideí a pravidelně mě kvetou. Kupodivu vždy začínají kvést v lednu. Nevím, zda to je tím, že jsem většinu z nich dostala k narozeninám, které mám v lednu. Kvetou několik měsíců, pak mají pauzu. Hnojím tyčinkami k orchideím. Pěstuji na východním okně.
Martina Růžičková
30.11.2020 19:50
Krásně vám kvetou :-). Mně se kupodivu daří na okně otočeném na sever. Také jsem je dříve považovala za cosi nedostupného... :-)
Jana Šenbergerová
30.11.2020 19:36
U nás se jim nedaří, všechny, které jsem dostala odešly dřív než rozkvetla všechna poupata. Přetrvává jediná, ale nekvete. O to víc si užívám těch, které pěstují lidé za okny. Už je jich k vidění docela hodně různých druhů. Jsou krásné. Ať se těm vašim zase daří.
Alena Tollarová
30.11.2020 19:18
Orchideje jsou krásné, taky jich máme plná dvě okna. Nejvíc se mi začaly líbit ty drobnokvěté dendrobky, které mají hodně květů a ještě něžně voní. Před pár lety jsem napsala o orchidejích taky článeček. Helčo, já jsem to o banánové slupce taky četla. Stálo tam, že se má v konvičce nechat dva! dny. To voda nesmrdí. Ale jak se tam nechá, je to pastva pro čichové buňky, taky jsem to s úspěchem vyzkoušela.
Marie Faldynová
30.11.2020 16:54
Orchideje se mi líbí a obdivuji každého, kdo je umí pěstovat.
Anna Potůčková
30.11.2020 15:24
Hezký článek a také máme okna plná orchidejí. A obě naše dcery to mají doma taktéž tak.
Alena Vávrová
30.11.2020 14:03
Také orchideje pěstuji a daří se mi, aby čas od času znovu kvetly. A pak je to radost nadlouho. Mám jich asi 15 ks, z toho několik mini. Bohužel nemám pro všechny místo na vhodném okně. S kým nemohu soupeřit, je moje dcera - jak by ne - je květinářka, a tak jí rozkvete opravdu i koště. A kvetou jí na oknech k jihu, což se běžně nedoporučuje. Ten banán jako hnojivo používám i na růže a j. květiny, jen tu slupku pokrájím, zaliju převař. vodou, nechám vyluhovat a pak tím zředěným výluhem občas květiny zaliji. Po odkvětu odstřihnu jen vrchol výhonu, kde byly květy. Na stvolu jsou níže spící květní pupeny, ze kterých dříve, či později vyrazí nová větvička s poupaty. Teprve když stvol celý uschne, odstraním ho celý.
Hana Šimková
30.11.2020 13:38
Závidím, já je pěstovat neumím a vždycky mi zahynou.
Načíst starší příspěvky